Chili con carne van gehakt, Santa Maria Tex Mex Taco kruiden, paprika, bruine bonen, mais en APPELMOES

Hoi allemaal! Sinds ik jong ben eet ik al heel veel appelmoes (dat schreef ik al in mijn 10 food confessions). Het lijkt minder te worden, naarmate ik ouder word, maar er is één gerecht dat ik toch altijd met appelmoes blijf eten: chili con carne. Wat belachelijk is -heb ik me laten vertellen- maar ZO lekker.

Vandaag maakte ik dus ook weer eens mijn favo chili con carne klaar. Eentje met Santa Maria Tex Mex kruidenmix voor Taco’s (maar die kun je dus hartstikke prima hiervoor gebruiken) en alle andere ingrediënten die een beetje in de Mexicaanse keuken thuishoren. En dan dus met appelmoes. Dit is lekker. Heel lekker. Je wil dit eens proberen. Echt.

Nodig voor 1 persoon: 100 gr gehakt – 1/2 groene paprika – 2 eetlepels maïs – 1 klein blikje bruine bonen – 1 tomaat – 2 eetlepels appelmoes – 1/2 zakje Santa Maria Tex Mex Taco kruidenmix

Bak het gehakt rul. Voeg de bonen en een in grove stukken gesneden tomaat toe. Doe de kruidenmix erbij en een kopje water. Laat dit pruttelen totdat het een mooie saus is; niet te nat, niet droog. Bak in een andere pan stukjes groene paprika even aan, samen met de maïs. Doe de chili con carne in een diep bord, serveer de paprika en maïs er overheen en top af met een flinke flats appelmoes. Eet smakelijk! Overigens mag je de paprika en maïs ook gewoon mee laten pruttelen in de pan met gehakt en bonen, maar dan wordt je eten minder fotogeniek, haha. Het oog wil ook wat ;).

Deze maaltijd staat absoluut in mijn top tien van lekkerste dingen ooit. Precies in deze bereidingswijze; met de Taco kruiden die super veel smaak geven en lekker kruidig zijn en met appelmoes. Gek genoeg is dat zoete hier heerlijk bij. Wil je echter iets meer in de Mexicaanse keuken blijven, dan kun je ook zure room toevoegen. Of lekker guacamole!

Anyway; dit is een vette aanrader.

En ja, dit bericht is gesponsord door Santa Maria, maar hey; dat betekent niet dat ik minder eerlijk ben. 

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

MEER MEXICAANS:

8 reacties op “Chili con carne van gehakt, Santa Maria Tex Mex Taco kruiden, paprika, bruine bonen, mais en APPELMOES

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *