Champignonburgers met port salut, rucola, ei en zelfgemaakte frietjes

Hi there! Gisteravond at ik vet veel: ik had zin in champignonburgers en had bedacht dat ik er dan maar meteen twee zou eten, omdat die dingen per twee worden verpakt, maaar ik was even vergeten dat ik ook zelf friet wilde maken en toen had ik opeens heel veel eten. En zoals je van me gewend bent at ik het lekker allemaal op #foodcoma. Maar dit keer ook echt een echte foodcoma: van half 8 tot half 11 heb ik liggen slapen op de bank. VET SAAI! Expeditie Robinson gemist, half DWDD gemist, potverdikkie. Daarom hieronder de hoeveelheden voor een normale portie 😉

Nodig voor één persoon: 1 champignonburger (Van Koolen, sowieso verkrijgbaar bij AH) – 1 kaiserbolletje – mayonaise – paar plakjes port salut – beetje rucola – 1 ei – 2 rode aardappelen – eventueel truffelmayo

Snijd de aardappelen in dunne frietjes, met de schil er nog omheen. Hussel in een kom met een scheut olijfolie en wat zout door elkaar en zet ze 35 minuten op 200C in de oven. Bak in de laatste 8 minuten de champignonburgers mee in de oven. De frietjes zijn klaar als ze een beetje bruin verkleurd zijn. Proef ze vooral even tussendoor!

Snijd de kaiserbol doormidden en beleg met mayo, rucola, champignonburger, port salut en eventueel een gebakken ei. Ik had ei over van een video die ik ‘s middags opnam en dus bakte ik dat even op, voor op m’n burger. Altijd een goed idee.

Serveer eventueel truffelmayo bij de frietjes en eet smakelijk!

Ik vond het lekker, maar niet zo intens heerlijk als ik gehoopt had. De champignonburgers hadden iets minder smaak dan ik had verwacht, maar misschien zijn ze ook gewoon beter in combinatie met parmezaanse kaas en truffelmayo, in plaats van gewone mayo en port salut. Hoe dan ook: ik at lekker, maar niet to die for amazeballs.

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

MEER VAN DIT?
Bestel mijn eerste kookboek (10.000x verkocht!) hierrrrrzo!

2 reacties op “Champignonburgers met port salut, rucola, ei en zelfgemaakte frietjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *