Buiten de deur: YamYam pizzeria Amsterdam

Goedenavond! Jeminee, ik lig voor pampus op de bank met m’n gulp open. En nee, niet vanwege spannende dingen. Ik heb me een partij veel en lekker gegeten vanavond dat ik uit elkaar knal! Samen met vriendin Layla besloot ik vanavond spontaan uit eten te gaan. Sinds ik gisteren heb gehoord dat ik een vast contract krijg bij DeLaMar ben ik uber blij, heb ik zin om totaal veel geld uit te geven (ik heb voorlopig toch wel salaris!)(ja dat slaat echt nergens op, maar #YOLO) en ben ik gewoon in totale feeststemming. En dus moesten we vanavond uit eten.

Ik had gruwelijk veel zin in een keigoede pizza (zei ik nou keigoed?!) en wilde dus reserveren bij Bar Spek. niet dat ik daar ooit al eens had gegeten, maar dit leek me een plek met hele goede pizza’s. Maar ze zaten vol, boeeehoeee! Toen reserveerde ik bij Yamyam, een pizzeria in de buurt van het Hugo de Grootplein in Amsterdam en ik had al vel goede verhalen gehoord. Bovendien is de kaart (klik hier) echt geweldig, dus dat werd ‘m.

Ik bestelde de pizza met mozzarella, ham en verse tomaatjes. Layla ging voor de machtige pizza met mozzarella, mascarpone, ham, rucola, truffelcrème en parmezaanse kaas. En we aten allebei erg lekker. Echt een lekkere verse pizza uit een steenoven met heerlijk dunne bodem en super smaakvolle ingrediënten. Ik had mijn pizza nóg lekkerder gevonden als er ook basilicum op zat, maar je kunt niet alles hebben in het leven.

Als toetje bestelde Lay nog een gruwelijk dikke tiramisu en ging ik voor een net zo machtig citroentaarje met aardbeiensaus. God-de-lijk. Jemig, wat lekker.

Dus, nu zit ik propvol en krijg ik vast op de kop van de diëtist van Grazia (ik ben een eetdagboek voor Grazia aan het bijhouden en dat wordt dan naderhand nagekeken door een deskundige, maar ik eet alleen maar chips en crap deze week dus dat wordt wat). maar zoals ik al zei: YOLO. Man, wat heb ik genoten. En de wijn was ook lekker! Maar werd alleen geschonken uit een stom glas, zonder pootje. Vind ik niet leuk. En de rekening was uiteindelijk 30 euro per persoon, wat ik ook niet per se een hele goedkope avond vond. Maar nog één keer: YOLO :D.

Zo, nu hou ik op :D. Byebye!

PS: Ik ging vandaag langs Scheltema en Bijenkorf Amsterdam om een paar boeken te signeren! Wil je een gesigneerd exemplaar van mijn kookboek? Ga dan morgenochtend SNEL langs! In Utrecht waren de boeken meteen uitverkocht toen ik de gesigneerde exemplaren aankondigde… 😀LEKKER SOCIAAL:

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

7 reacties op “Buiten de deur: YamYam pizzeria Amsterdam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *