Buiten de deur: Italiaans eten bij Mazzo Amsterdam

mazzo
Goedenavond! Het is dinsdag en dat is wat mij betreft een vrij random avond om uit eten te gaan. Tóch deed ik het! Vanavond ging ik samen met Sofie (lekkerensimpel.nl) en Ianna (beginspiration.nl) een hapje eten bij Mazzo in Amsterdam.

Ieder halfjaar gaan we met z’n drieën een hapje eten om bij te kletsen. Dit doen we sinds we in 2014 met Blogsociety op persreis naar Istanboel gingen. Een leuke traditie om er in te houden, woehoe!

We streken dit keer neer bij Mazzo aan de Rozengracht in Amsterdam. Hier wil ik al sinds de (her?)opening (jaren geleden) een keertje eten en nu kwam het er eindelijk van. Mazzo is een restaurant met een Italiaanse flavour; je eet er pasta’s, pizza’s, risotto, antipasti, etc.

Wij deelden als voorgerecht de antipasti; een bord vol allemaal lekkere hapjes.

voorgerechtmazzo

Op de foto zie je met de klok mee: asperges gefrituurd in een jasje van ham, kaas en paneer, verschillende plakken vlees, olijfjes, vitello tonato, gefrituurde risottoballetjes, garnalenkroketjes, courgette gevuld met zalmsalade en octopussalade.

Ik was echt weg van de asperges in het gefrituurde jasje; dit zijn een soort asperges in kaassoufflés en dat is heer-lijk. Ook de garnalenkroketjes gingen er goed in. En de octopussalade! Ik was helemaal niet ontevreden over het voorgerecht.

Als hoofdgerecht bestelden we risotto ai fungi, pasta met gorgonzola, peer en walnoot en cannelloni. Ik vond de risotto persoonlijk niet heel speciaal; hij had van mij iets smeuïger gemogen. Het gerecht van Ianna, de pasta met peer, was wel echt heel lekker van smaak. Die had ik moeten nemen, potverdikkie.

De canneloni van Sofie heb ik niet geproefd omdat ik echt veel te vol al zat van de risotto, maar volgens Sofie was hij goed te pruimen.

Als toetje kregen we nog een plateau met allemaal verschillende toetjes, waaronder het citroentaartje, een mini-tiramisu en een brownie. KNETTERMACHTIG. Maar wel lekker.

Het diner bij Mazzo was meer dan prima. Ik was niet omver geblazen van hoe geweldig het eten is, maar voor een hapje buiten de deur en niet te hoge culinaire verwachtingen, is het echt een prima plek om te eten. Bovendien is het interieur super mooi en is de locatie top. Oh, en het is goed betaalbaar.

Eén ding dat je wel moet weten voor je hier neerstrijkt; het is er bloedheet. Trek alsjeblieft iets koels aan of heel veel laagjes (om uit te trekken), anders ga je dood. Haha!

Oeh en laatste ding; ik denk dat Mazzo overdag ook (vooral) heel leuk is; de koffie was er heerlijk en ik denk dat je hier heerlijk overdag kunt werken of een lunch kunt nuttigen…

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8500 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *