Buiten de deur: GEEF Amsterdam – zelfbepalen wat je betaalt

Hi allemaal! Dinsdagavond was ik samen met Claartje (Foodness.nl) uit eten bij een nieuw restaurant in de Amsterdamse Jordaan. Claartje had een uitnodiging gekregen en ik mocht met haar mee. Vond ik leuk, want ik had op Snapchat al gezien dat Monique van Loon (Culy.nl) erggg enthousiast was over GEEF. Dus ik was benieuwd!

Dinsdagavond streken Claar en ik neer in het “pay as you can”-restaurant. Dat betekent dat je zelf mag bepalen wat je achteraf betaalt voor je eten en drinken. Dit concept komt overgewaaid uit Amerika en schijnt te werken; doordat genoeg mensen soms ‘teveel’ betalen, kunnen er ook mensen eten die iets minder geld te besteden hebben. Een sympathieke gedachte! In de praktijk betekent dat dus dat je er gewoon voor 10 euro een driegangenmenu zou kunnen eten (inclusief vijf flessen wijn, als je zou willen). Zou kunnen, want als je meer kunt betalen, is het wel zo vriendelijk om dat te doen. Maar goed, de meesten die dit lezen zijn studenten en daarom vind ik het leuk om over GEEF te schrijven; heb je echt iets minder te besteden, dan kun je bij GEEF dus prima uit eten voor een lage prijs.

GEEF_hoofd
Hoofdgerecht bij GEEF Amsterdam

Over het eten gesproken: dat was prima! De borden zijn vooral echt mega-prachtig opgemaakt, de chef vertelt vol passie wat hij heeft klaargemaakt, is creatief en heeft er echt wel verstand van én het ziet er echt tip-top in orde uit. Ik vond alleen de smaken een klein beetje saai en de porties een beetje klein. Of beter gezegd; het bord was zo mooi en spannend opgemaakt, dat de smaak een klein beetje in het niet valt daarbij. Echt meer dan prima hoor, maar als je zó’n mooi bord krijgt, dan verwacht je echt vijf explosies van smaak in je mond, en dat had ik niet.

Je eet bij GEEF Café gewoon wat de pot schaft; dinsdag was het voorgerecht Bloedworst met gerookte aardappelen, tomaten op drie verschillende manieren bereid en romanesco. Als hoofdgerecht kregen we zeebaars met quinoa, asperges, venkel, zure wortel (erg lekker), een soort van zeevenkel ofzo (lekker!) en een sausje erbij. Als nagerecht hadden we wilde perzik met een mousse van witte chocolade en schuim van yoghurt, met pistache en bosbessen. Het toetje vonden we allebei het lekkerst.

Wat er op het menu staat, ligt aan wat er qua ingrediënten binnenkomt; voor de gerechten worden namelijk restgroentes en fruit gebruikt die normaal weggegooid zouden worden.  Vlees en vis wordt er dan vers bij gehaald.

Schermafbeelding 2016-06-15 om 11.07.26
Toetje!

Mocht je allergieën hebben of iets niet lusten, dan kun je dat gewoon aangeven, dan houdt de Chef daar rekening mee.

En dan komt het moment waarop je gaat betalen. De richtprijs is tussen de 20 en 25 euro voor dit driegangenmenu. Als je iets minder te besteden hebt, kun je ook kiezen voor alleen een hoofdgerecht, of je betaalt gewoon minder. Als je het geweldig vond, dan betaal je iets meer. Claartje wilde 30 euro neerleggen voor de maaltijd. Ik zat iets lager. Maar misschien ga ik te vaak lekker uit eten en ben ik een tikkeltje verwend wat smaakexplosies betreft. (Als we echt hadden moeten betalen (hoefde niet omdat we erover zouden schrijven allebei) dan had ik overigens wel gewoon 30 euro neergelegd hoor, het is een sympathiek idee en als ik dan net een beetje meer betaal waardoor iemand anders minder hoeft te betalen, is dat ook een leuke daad).

Anyway; GEEF is een leuke plek om eens een hapje te gaan eten. Het zit op een mooie plek in de Jordaan, de medewerkers zijn onwijs sympathiek en ik vind het “pay as you can”-principe ook gewoon cool.

Wat zou jij betalen voor de maaltijd die we hebben gehad?

IK HEB EEN KOOKBOEK!
YES! Al meer dan 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf enBol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

3 reacties op “Buiten de deur: GEEF Amsterdam – zelfbepalen wat je betaalt

  • Vanaf het moment dat ik het voorbij zag komen op Instagram was ik al fan. Dit lijkt me echt ZO leuk! 🙂 Heb direct even een vriendinnetje geappt om eens samen te gaan. Hoera hoera, dank voor de tip!

  • Ik vind dit zo’n grandioos concept! Heel tof. Ik denk ook dat veel mensen meer zullen betalen dan eigenlijk “zou moeten”, puur omdat het zo vrijblijvend is en je dan graag waardering uit. Ja, vet!

  • Leuk idee zo’n restaurant en het ziet er mooi uit inderdaad. En als het gewoon een prima drie gangendiner is vind ik 25 euro wel een (minimale) goede prijs, maar uiteindelijk draait alles om smaak..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *