Buiten de deur: FIER in Amsterdam West

Dag allemaal! Afgelopen donderdag ging ik met een stel collega’s en oud-collega’s naar Vaslav in DeLaMar. Alweer? Ja, alweer. Hahaha. Van te voren gingen we in de buurt een hapje eten en we kwamen uit bij FIER, een Belgisch/Limburgs restaurant dat bij mij om de hoek zit. Super dichtbij en ik was er al vaak langs gefietst (en het is er altijd druk), dus nu werd het tijd om het zelf eens uit te proberen. Toen ik de kaart zag was ik sceptisch, want ik zag niet meteen allemaal dingen die me heerlijk leken, maar jemig, wat hebben we hier lekker gegeten zeg. Ik heb van alle gerechtjes een hapje geproefd en werkelijk alles was heerlijk. Wat je hier kunt eten? Lees door, dan vertel ik ’t!


Zelf had ik de halve kip met grote frites en een groene salade besteld. Vooraf kregen we trouwens van het huis al twee schaaltjes met brood en olijfolie, heel fijn! En als hoofd bestelde ik dus de halve kip. Niet omdat ik zo dol ben op halve kip, maar omdat ik niet per se heel veel andere lekkere dingen op de kaart zag. Maar man, wat een goeie keuze! De kip had een soort rokerige-meets-barbecue-smaak en dat was echt héél smakelijk. Met een lekker knapperig korstje en heerlijk mals vanbinnen. En ook de grote frites waren súper lekker. Ik durf bijna te zeggen dat ik nog nooit zulke lekkere frites heb gegeten. En zelfs de groene salade werd ik enthousiast van, omdat het niet dreef in de dressing maar precies goed gedoseerd was, de sla lekker was en er paprika doorheen zat. Echt alles bij elkaar was dit ZO geslaagd. En dat voor ik geloof 16,50eu. Wat ik betaalbaar vond voor een restaurant met zulke goeie kwaliteit.

Twee van m’n mee-eters (hahaha) hadden de vega van de week besteld; een taartje van aubergine met lekkere kaas. En erbij ook frites en een maiskolf. En mennnnnn, dat auberginetaartje was ook zo vreselijk lekker. Ik vond het bijna jammer dat ik de kip had besteld, hoewel die gewoon al smaakte als hemel. En twee andere collega’s hadden de vis van de week besteld, wat een makreel was met sinaasappeljus. En ja hoor, ook die was goddelijk. Ik ben dol op vis, maar weet nooit welke ik nou wel en niet lekker vind. En daarover twijfelde ik ook bij de makreel en dus durfde ik ‘m niet te bestellen, maar man o man, wat was die makreel lekker.

Je hoort het, we waren allemaal DOL-enthousiast. Dit is een adresje waar ik absoluut vaker ga eten. Hartstikke gezellig, lekker druk (op een acceptabele manier) en gewoon heel goed eten voor een goeie prijs. Het enige nadeel vond ik; je verstaat elkaar amper omdat de akoestiek in de ruimte niet echt goed is. Het is er druk, maar dat hoor je ook. Ik hoop dat ze daar nog iets aan kunnen doen, want dat is wel echt irritant als je met zes mensen bent en je hoort de helft niet. Maar verder: TOP restaurant!

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


2 reacties op “Buiten de deur: FIER in Amsterdam West

  • Anoniem zegt:

    Klinkt goed! Maar wat ik altijd wel belangrijk vind aan een restaurant is…..hoe zijn de toetjes??? Weet je daar ook iets van of ben jij niet zo van de toetjes 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *