Buiten de deur: de nieuwe vegaburger van Ellis Gourmet Burger (Amsterdam)

Hi there! Vanavond heb ik met ex-collega Saskia heerlijk een burger op zitten peuzelen bij Ellis Gourmet Burger. Dit is een burgerbar op de gracht, heel dicht bij het Leidseplein en dat is awesome, want waar in de buurt van/op het Leidseplein kun je fatsoenlijk eten eten? Hier!

Ik was al eens eerder bij Ellis geweest en had toen drie heerlijke miniburgertjes gegeten, dus toen ik een uitnodiging kreeg om de nieuwe vegaburger uit te proberen, hoefde ik niet lang na te denken. Bovendien had ik al een date met Sas staan om bij te kletsen, dus 1+1=2.

Om half 7 streken we neer aan een tafeltje bij het raam in het hippe restaurantje, dat nog steeds (de vorige keer ook al) verbazingwekkend rustig is. Misschien maar goed dus dat ik er aandacht aan besteed op mijn blog ;-). Ik heb geen idee of het er altijd rustig is, maar de twee keren dat ik er heen ging wel en dat is jammer, want Ellis is écht chill.

Ik bestelde, zoals de bedoeling was, de nieuwe vega burger en Sas ging voor de burger met blauwe kaas en rode uiencompote. Die klonk ook wel echt gruwelijk goed moet ik zeggen.

Mijn vegaburger, beter bekend als de Nutty red veggie, bestond uit een sappige rode paprika-sojaburger, getopt met babyspinazie, rode ui, rucola, walnoten en een frisse citroenmayonaise. Zo wordt ie aangeprezen en zo smaakt ‘ie! Ik vond ‘m echt heel lekker. Bij een paprikaburger stel je misschien niet meteen iets fantastisch voor, maar dat was het wel! Ik heb alleen de citroenmayonaise niet echt geproefd. Oh, en noten op je broodje burger doen is geniaal: tip die ik meeneem voor thuis.

Dus, onze buikjes zijn weer gevuld, we hebben bijgekletst en het is gewoon nog geen eens 9 uur en ik ben al thuis. Wat chill is, want ik heb nog een shitload aan werd te doen. Happy face on? YES SIR!

PS: Als je hier gaat eten, laat dan voor één keer de alcohol voor wat het is (I know, shocking): de zelfgemaakte ijsthee is echt gruwelijk lekker.

PPS: En je móet frites bestellen bij je burger. Die zijn to die for!

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

MEER BURGERS BUITEN DE DEUR:

6 reacties op “Buiten de deur: de nieuwe vegaburger van Ellis Gourmet Burger (Amsterdam)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *