Broodje vegaburger met zoete aardappelfrites

Hallo jij! Ik heb deze week echt bijzonder lekker gegeten. Dinsdag na bodybalance had ik honger en HAMBURGERTREK. Maar niet per se zin in vlees. Eigenlijk had ik vooral zin in zoete aardappelfrietjes. Nou, dat kan geregeld worden. (Wat een onsamenhangend verhaal dit, maar zo gaan die dingen).

Ik maakte een vegaburger op een broodje met saus en erbij zoete aardappelfrietjes uit de Airfryer. Nog steeds GROOT fan van dat ding. Ook maken? Check het recepttttt:

Nodig voor één persoon: 1 vegaburger (ik had deze) – 1 hamburgerbroodje (vet gaar, nu moet ik de rest van de week hamburgerbroodjes eten en die dingen zijn vrij goor als je er geen hamburger op doet)(heyyyy idee voor een tostivideo!) – 3 blaadjes sla – 1 zak zoete aardappelfrites koelvers – mayonaise

Bak de vegaburger in 5 minuten in de pan warm en knapperig.

Bij AH koop ik tegenwoordig altijd die voorgesneden zoete aardappelfrites voor in de oven, want die gaan perfect in m’n Airfryer. Waar ik voorheen nog stond te zwoegen op het snijden van zo’n zoete aardappel én ze vervolgens vet lang in de oven deed (30-45 minuten), ben ik nu binnen 12 minuten klaar. Airfryer ff voorverwarmen op 200C en dan 10 minuutjes er in. Beetje olie door de frietjes husselen en dan lekker Airfryen. KLAAR!

Mayonaise (of truffelmayo) erbij en eten maar.

Ik werd vet vrolijk van hoe m’n maaltijd eruit zag en ik vond het super lekker. Overigens had ik op het broodje hamburger nog drie blaadjes sla (ik heb dan altijd Jelmer de Boer in m’n hoofd, die vindt dat sla niet op een burger mag) ennnn barbecuesaus en mayo. LEKKER!

Al met al vet verrukkelijk. Ik ben ook behoorlijk te spreken over deze vegaburger. Dit was niet zo een die vol met stukjes groentes zit en dat vond ik fijn. Ik kan wel zeggen dat ik behoorlijk content was met m’n avondmaaltje. Aanrader!

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboek nodig. Mijn eerste boek is momenteel uitverkocht, maar je kunt deel 2 hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a..

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | SNAPCHAT. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboeken, let me know @Lterveld #gewoonwateenstudentjesavondseet. Like!

6 reacties op “Broodje vegaburger met zoete aardappelfrites

  • Superlekker! Ook een topidee: gewoon een vers meergranenbroodje (of italiaanse bol, wat je maar lekker vindt) uit de broodjesbak. Geen hele week ranzige hamburgerbolletjes eten 🙂 (zitten ook best veel conserveringsmiddelen in enzo)

    Als je het niet erg vind om een beetje ingewikkeld te doen kan je ook nog je sausjes swappen voor hummus of baba ganoush (van Maza, vet lekker) en er wat stukjes avocado op snijden met wat peper en zout. Extra gezond en super luxe ????

  • Jaa doe die broodjes in het tosti ijzer! Bolletjes tosti’s (zoals ik ze altijd noem haha) zijn echt super lekker!! (ik doe altijd met een “normaal” wit bolletje en veel kaas)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *