Bobotie: ovenschotel met gehakt, bonen en aardappelpuree

bobotieHoi allemaal! Het zal je vast niet zijn ontgaan dat ik vorige week in Zuid Afrika zat en als je terug komt van vakantie, zit je vol inspiratie om je leven te beteren, toch? Nou, ik zit vol inspiratie voor lekkere nieuwe recepten (waar een vlucht van 11 uur al niet goed voor is) en gisteravond dook ik voor het eerst de keuken weer in. Ik maakte bobotie; dat is een typisch Zuid Afrikaanse maaltijd en ik heb het één keer geproefd op vakantie en was meteen fan! Een ovenschotel met o.a. gehakt, zoetigheid, aardappelen en boontjes. Klinkt goed? Aan de slag dan!

Nodig voor twee personen: 300gr rundergehakt – 1 theelepel kerrie – 1 kleine rode ui – stuk of 20 gedopte sperzieboontjes – 1 zakje aanmaakaardappelpuree (alleen water toevoegen) – beetje geraspte oude kaas – 1 eetlepel abrikozenjam – een handje rozijntjes – 1 ei – beetje melk – 2 cracottes of 1 sneetje wit brood

Zo; dat is me echt een enorme ingrediëntenlijst, maar dat komt omdat ik het niet uit een pakje maakte. Volgens mij heb je veel minder nodig als je gewoon een pakje van Knorr gebruikt. Maar goed, ik ging voor de volle Bobotie-ervaring.

Snijd de ui in kleine stukjes en bak samen met het gehakt in een pan tot het gehakt helemaal verkleurd is. Voeg dan de boontjes er aan toe en de kerrie-kruiden. Week in de tussentijd een sneetje witbrood of twee cracottes in een scheutje melk, knijp uit en voeg ook toe aan het gehaktmengsel. Ik heb geen idee wat hier het nut van is, maar het recept van AH.nl zei dat ik dat moest doen.

Schep vervolgens een eetlepel abrikozenjam en de rozijntjes ook door het gehaktmengsel en doe het in een ovenschaal. Meng het eitje met de melk die over is gebleven van de cracottes en giet dit mengsel over het gehakt. Top af met een laag aardappelpuree, die je net gemaakt hebt van kokend water + aardappelpuree uit een zakje. Strooi daar vervolgens nog wat oude geraspte kaas over en zet dán nog het hele geheel 25 minuten op 180C in de oven. Tja, het kost even wat werk, maar dan heb je daarna wel een intensssss lekkere maaltijd.

Het is echt helemaal niet moeilijk om klaar te maken, maar het kost wel even veel handelingen en ik begrijp het volkomen als je daar te lui voor bent. Ik kan alleen maar benadrukken hoe intens lekker ik dit vond. Een zoetige gehakt-ovenschotel: echt heerlijk!

Lijkt het je lekker?

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

MEER VAN DIT?
Bestel mijn eerste kookboek (10.000x verkocht!) hierrrrrzo!

3 reacties op “Bobotie: ovenschotel met gehakt, bonen en aardappelpuree

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *