Couscous met spek, dadels, brie, courgette, champignons en pijnboompitten

Hello! Hoe maakt u het? Ik fantastisch, want ik at net verrukkelijk. Ik had honger en gekke dingen in huis en gooide alles bij elkaar en creëerde De Hemel. Echt, wat lekker. Wat denk je van de combinatie spek, dadels, brie met courgette en champignons? Nou, dat zal ik je vertellen: GOUD.

Nodig voor één persoon: 10 cm courgette – 1/2 zakje gesneden champignons – 70gr couscous – 1/2 bakje gerookte spekjes – een stuk brie – stuk of 5 dadels – eetlepel pijnboompitten

Bak de spekjes in een pan zonder olie. Voeg de courgette in kleine blokjes toe en de champignons in schijfjes. Bak dit even mee, totdat alles een beetje verkleurd is.

Meng de couscous met kokend water (gelijke hoeveelheid water als couscous) en laat dit 2 minuutjes wellen (groot worden). Snijd de dadels in stukjes en meng door de couscous. Voeg dan ook de groentes met spekjes en de brie in stukjes toe. Meng alles door elkaar en top af met pijnboompitten. Klaar!

En nu hoef ik je niet meer te vertellen dat dit lekker is, want dat zei ik al in de intro. ZOOOO LEKKER. Ok, ik deed het toch.

Ga je het klaarmaken? Laat je dan hieronder even weten wat je er van vond? Ik vind het een awesome recept, omdat het eigenlijk helemaal niet iets typisch is wat ik zou klaarmaken (ik hou officieel niet van spek en dadels), maar het pakte echt amazeballs uit, dus ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

MEER VAN DIT?
Bestel mijn eerste kookboek (10.000x verkocht!) hierrrrrzo!

12 reacties op “Couscous met spek, dadels, brie, courgette, champignons en pijnboompitten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *