Bao buns met tempeh, wakame en courgetti

Hoi! Ik had maandag zin in bao buns. Heb je dat al eens gegeten? Het zijn een soort gestoomde broodjes – een Chinees recept. Ik ben er dollll op. Je moet er alleen wel even voor naar de toko om de bunnetjes, de broodjes, te halen. Maar dat is best wel echt behoorlijk leuk, dus let’s go!

Nodig voor één persoon (grote portie): 6* bao buns – 1/2 blok tempeh – een scheut ketjap – 1/2 courgette – 1 theelepel geraspte verse gember – 1/2 limoen – 1/2 avocado – gebakken uitjes – 2 theelepels wasabi – 2 eetlepels mayonaise – half bakje wakame

*4 is echt wel genoeg, maar ik had er toevallig 6 en at alles op

Snijd de tempeh in stukjes en bak in wat olie in de pan bruin. Voeg er dan een scheut ketjap aan toe en bak dit nog een paar seconden mee. Niet te lang en pas op dat het niet aan de pan aankoekt/verbrandt.

In de tussentijd maak je wasabimayonaise door wasabi met mayo te mengen. De broodjes stoom je in een stoommandje of in de magnetron met een glas water ernaast even warm en eetbaar. Op de verpakking staat wel precies omschreven hoe ;-).

Maak in de tussentijd een soort salade van courgette die je even door een spirelli haalt zodat je lange slierten krijgt en meng die met geraspte gember, een halve avocado in stukjes en het sap van een halve limoen. Dit prutje is echt veeeeettttt lekker.

Besmeer je broodjes met wasabimayonaise, doe er wat courgetti op en leg daar tempeh en een plukje wakame op. Top af met gebakken uitjes en vouw het broodje dicht. Voor zo ver dat nog lukt.

Eet smakelijk!

SUPER lekker. Dit is nou echt een fantastische vegetarische maaltijd, waarvan ik zeker weet dat iedere vleeseter niet door heeft dat ‘ie eigenlijk vegetarisch aan het eten is. Niet omdat het lijkt op of smaakt naar vlees, maar omdat het gewoon echt een volwaardige maaltijd is. Maar dan zonder vlees. Ik ben er dól op!

Overigens vond ik die courgetti met gember, limoen en avocado wel echt de winner van dit gerecht. Wat is dat geniaaaaal lekker. Mjam!

Erg tevreden dus 😀 Ik hoop dat jij het ook lekker vindt!

Heb je wel eens bao buns gegeten?

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 12.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a.

4 reacties op “Bao buns met tempeh, wakame en courgetti

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *