Bami met vegetarische kipstukjes, satésaus en een gebakken ei

Hoi leuke mensen! Ik loop alweer onwijs achter met mijn blogposts. Goede voornemens of niet; het lukt me gewoon niet om iedere dag te bloggen. Maar gelukkig is het vandaag vrijdag en kan ik weer lekker inhalen. SORRY! 😀

In deze blogpost ga ik je vertellen over afgelopen maandag, toen ik bami maakte met -voor het eerst ooit- vegetarische kipstukjes. Ik had namelijk intens veel zin in zo’n pita nepkip van Vleesch noch Visch en besloot maar eens de supermarkt-nep-kip te proberen. Ik had goede verhalen gehoord over die van Vivera en dus probeerde ik ze uit… (#nietgesponsord)

Nodig voor één persoon: 1/2 bakje Bami groentes – bami kruidenmix – satésaus – mihoen – een ei – 1/2 bakje vegetarische kipstukjes

De kipstukjes moet je 4 minuten bakken. Daarna deed ik in dezelfde pan de groentes en de kruidenmix en dit liet ik even slinken. Een minuut of 8. Ondertussen kook je de mihoen (heel kort, check even de verpakking) en maak je satésaus in de magnetron. Schep de mihoen door de kip+groentes+kruiden, zodra de mihoen gaar is en afgegoten. Laat dit nog even op het vuur staan. Bak in de tussentijd een ei en keer ‘m niet om, zodat ‘ie aan de bovenkant lekker kleddig blijft en straks lekker over je bami heen loopt. Mmm! Dit is de enige manier waarop lopende ingrediënten awesome zijn.

Serveer de bami met alle Aziatische toevoegingen die je lekker vindt. In mijn geval: gebakken uitjes, ketjap, satésaus & kroepoek. Mjam!

En nu ben je natuurlijk razend benieuwd hoe die vegetarische kipstukjes waren en dat zal ik dan maar vertellen, hè. Ze waren heer-lijk. Echt! Ze smaken niet naar kip en doen qua stuctuur een beetje denken aan kipnuggets en ik vond ze echt heel chill. Hartstikke prima door je bami!

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8500 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.


LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.

MEER BAMI:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *