Aziatische vis van Jamie Oliver: Zalm en Schol met sesam uit de oven, met Oosterse wokgroentes, noedels en pittige komkommersalade

Goedenavond goedenavond! Hoe is het met jullie? Met mij geweldig! Ik heb vandaag echt heel veel gedaan en tegelijkertijd helemaal niks. Wat een heerlijke dag! Ik leef echt op met dit zonnige weer.

En bij zo’n heerlijke dag hoort lekker uitgebreid koken. God wat had ik daar zin in:) Zóveel dat ik gewoon m’n Jamie Oliver 15 minutes boek helemaal van Amsterdam naar Rotterdam heb versleept. En daar heb ik voor Bas een lekker maaltje gemaakt. We aten Jamie Oliver’s Aziatische vis. Maar natuurlijk met een eigen draai eraan (want stiekem is Jamie soms veel te moeilijk of ken ik de helft van de ingrediënten niet).

Wat doe je? Je snijdt zalm en schol in reepjes van 1 cm in de lengte. Leg die in een ovenschaal met sesamolie (2el). Strooi er peper&zout over, pers een halve limoen er over uit en drop wat limoenrasp erop. Top af met sesamzaadjes en honing en doe dit 15 minuutjes in de oven (200C). Maak ondertussen een salade van dunne plakjes komkommer, slaolie en 1 rode peper. In een wok wok je een zak Oosterse wokgroentes en je kookt de noedels gaar.

Bij het opdienen leg je eerst de noedels op je bord, dan de groentes, daarop de vis met sesam en je topt af met wat extra honing, soya-saus, ketjap, of andere Aziatische smaakmakers.

We vonden het allebei lekker, maar er miste wel iets in het gerecht. Ik vond het te zacht (noedels + zachte vis), van Bas mocht het wel iets pittiger. Maargoed, ik heb echt heerlijk genoten van het koken op zich, dus dat is fijn :D!

Misschien vind je dit ook lekker:


2 reacties op “Aziatische vis van Jamie Oliver: Zalm en Schol met sesam uit de oven, met Oosterse wokgroentes, noedels en pittige komkommersalade

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *