Asperges met boter, ei en haloumi

Hey you! Het is weer tijd voor een tof recept! Ik dook vanmiddag de keuken in om een random lunch klaar te maken en het werd vetttt lekker, dus ik deel het recept met liefde met je. Klaar voor? Aan de slag!

Nodig voor één persoon: 4 witte asperges – een paar groene aspergetips – 1 blokje haloumi* (te koop bij AH) – 2 eieren – 1 klontje boter

*ehhh watte? Haloumi! Dat is een soort kaas die zoutig smaakt als feta en meer de structuur heeft van mozzarella. En je kunt deze kaas heel goed bakken! Mjam!

Kook de witte asperges in 7 minuten gaar. Laat ze daarna nagaren in hun eigen kookvocht voor een minuut of 5.

De groene asperges gril je even tussen een grill totdat ze grillstreepjes hebben. Bak daarna de haloumi, die je in plakjes van 1/2 cm snijdt, ook tussen de grill. Zodra de haloumi lekker goudbruin is gekleurd, is deze ook klaar.

Bak er twee spiegeleieren bij en klaar is je maal! Serveer alles op een bord, snijd het eitje over de witte asperges (zodat het eigeel er lekker overheen loopt) en leg er een klontje boter op, zodat die er lekker overheen smelt. Enjoy!

Ik vond het echt vetttt lekker. Ik had gedacht dat het een soort van gekke lunch was met random ingrediënten die ik nog in huis had, maar ik vond het echt een hele lekkere maaltijd en besloot daarom gewoon het hele recept uit te schrijven :D. Ik hoop dat jij het ook zo lekker vindt!

Woohooo de derde druk van TOFFE TOSTI’S ligt nu in de winkel!
Snel naar de winkel of bestellen via Bol.com! Het boek kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *