7 hoogtepunten van Zagreb: hier wil je eten en dit wil je doen + WINACTIE CheapTickets.nl!

Hoi allemaal! Vorige week bevond ik me drie dagen in Zagreb. Dat wil zeggen: ik kwam er woensdagavond aan en vloog vrijdagochtend weer terug. In één volle dag heb ik ontdekt dat Zagreb echt een te gekke bestemming is en jij moet er ook naartoe. In deze blogpost en het stuk dat ik voor CheapTickets.nl schreef, ga ik je proberen te overtuigen om ook een tripje naar Zagreb te boeken. Waarom? Omdat het knetterrrrrgoedkoop is, je de stad in een dag kan zien (en je dus geen vakantiedagen op hoeft te nemen), het heel kort vliegen is en je al voor €129 een ticket boekt bij Croatia Airlines. Oh: en het eten is er fantastisch. Klaar voor? #Gewoongaan! PS: aan het einde van deze blogpost vertel ik je meer over een winactie met CheapTickets.nl… 😀

Natuurlijk maakte ik weer een vlog van mijn reisje naar Zagreb. In 10 minuten laat ik je de hoogtepunten van Zagreb zien: 8 plekken om te eten (op één dag ja) en de mooiste plekken in de stad. Check de vlog hier of hieronder:

Mijn hoogtepunten:

#1 Koffie drinken bij Sjedi 5
Op de meeste plekken waar je koffie instagramwaardig is, is hij vooral niet te drinken, maar bij Sjedi 5 was mijn decaf colorfull cappuccino écht verrukkelijk. Aanrader!

colorfull

 #2 Strukli eten bij La Štruk
Strukli is een typisch gerecht uit Zagreb. Het is een deeghap gevuld met cottage cheese en de portie is ENORM. Sommige Kroaten eten het als dessert, sommigen als voorgerecht. Maar nooit als hoofdgerecht, terwijl het echt te vergelijken is met lasagne. Anyway: het is verrukkelijk en bij La Štruk at ik de lekkerste. Bovendien hebben ze hier een leuk binnentuintje waar je lekker kunt zitten en hebben ze hier het grootste aanbod aan Strukli in Zagreb. Mjam!

strukli

#3 Het uitzicht vanaf de Fence of Lovers
De stad Zagreb ligt voor een deel op twee bergen. Op één van de twee bergen vind je ‘het oude centrum’ met o.a. een ‘lovers walk’. Dit is een straatje met uitzicht over het nieuwe gedeelte van Zagreb en aan het einde vind je ‘The Fence of Lovers’. Dit is een hek met slotjes waar stelletjes hun liefde vereeuwigen. Het mooiste aan deze plek vond ik echt het uitzicht. Die liefdevolle plek en dan een view over de kathedraal en oud Zagreb. Vét nice.

Schermafbeelding 2017-09-18 om 11.51.38
Het is net een sprookje!

#4 Shoppen in Zagreb
Zagreb is echt een prima plek om je een weekendje te vermaken. Er is genoeg cultuur (vertel ik je zo meer over) en je kunt er prima shoppen. In de hoofdstraat vind je niet alleen grote ketens als H&M en Zara, maar ook andere ketens die ik nog niet kende. Maar vooral de zijstraatjes zijn tof. Wandel door het oude centrum van Zagreb en je komt de ene na de andere mooie boetiek tegen. En zo goedkoop <3.

#5 Bier drinken bij Mali Medo
Ik tipte ‘m ook al in mijn blog over 10 tips voor lekker eten in Zagreb die ik voor CheapTickets.nl schreef, maar de biertjes bij Mali Medo zijn dan ook echt top. Voor €2,80 drink je al een halve liter I.P.A. die er bij mij flink inhakte. God, wat lekker.

bier

#6 Een tour door Zagreb
In één uur tijd werd ik op woensdagochtend door een gids door een stuk van het oude centrum van Zagreb geloodst. Heel chill vond ik dit. We brachten een bezoekje aan de kathedraal (mooi ding), liepen langs de Stone Gate, bekeken het parlement en de mooie kerk ernaast, etc. In één uur had ik een mooi beeld van de stad. Perfecte tour! Meer info vind je hierzo.

IMG_1043
Midden in Zagreb staat een enorme kathedraal. Prachtig ding!

#7 Museum of Broken relationships
Ook een absolute aanrader in Zagreb is het museum van gebroken relaties. In dit museum vind je allemaal gekke voorwerpen met verhalen waarom deze voorwerpen staan voor de gebroken relatie. Het begint grappig, maar wordt naarmate je dieper het museum in gaat, steeds grimmiger. Je vindt er kinderspeelgoed, XTC-pillen, schoenen uit een SM-sessie, trouwjurken, een hakbijl… Echt een bezoekje waard. Check vooral ook even de beelden hiervan in de vlog.

Dat waren mijn 7 hoogtepunten van Zagreb. In de vlog laat ik je nog meer zien, o.a. hoe ik chic uit eten ging in m’n eentje (en daar €35 voor betaalde), de rit met de kabelbaan, koekjes eten bij The Cookie Factory en meer!

Op CheapTickets.nl schreef ik een stuk over 10 tips voor lekker eten in Zagreb, lees dat artikel hierrrr!

vjestica

Ik kan echt zeggen dat ik in 48 uur fán ben geworden van Zagreb. Het is een super overzichtelijke stad, ik voelde me er onwijs veilig in m’n eentje, het is er lekker weer, spotgoedkoop (voor drie dagen was ik €70 kwijt en ik heb echt mieters veel gegeten), je hebt er wat cultuur, je kunt er goed shoppen en je hebt alles wel in een dag gezien, wat betekent dat je er prima op vrijdagavond of zaterdagochtend naartoe kunt vliegen, en op zondag weer terug kunt gaan. Kost je geen drol én geen vakantiedagen. Ik vind het echt een vette aanrader.

WIN!
Wil je hetzelfde reisje maken als ik maar dan mét plus één? Doe mee met de winactie via CheapTickets.nl/Kroatie. Je wint:
– 2 vliegtickets naar Zagreb
– 2 overnachtingen in viersterren hotel, inclusief ontbijt
– Transfer van en naar de luchthaven
– Tour door de stad met gids

Ben jij wel eens in Zagreb geweest? Wat vond je er van? Of ben je er nog nooit geweest en zie je het wel zitten na mijn stuk? Let me know!

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK? Op dat laatste kanaal zit ik bijna op 100.000 volgers. Doe je gezellig mee?

Mijn derde boek komt bijna uit…
Van mijn eerste twee boeken zijn er al meer dan 15.000 verkocht en binnenkort komt boek 3 uit! Bestel mijn eerste of tweede boek op Bol.com of koop ‘m bij de Bijenkorf/Bruna/Ako. Stel het niet te lang uit, want er is een kans dat we niet gaan bijdrukken en dan is op echt op!

10 reacties op “7 hoogtepunten van Zagreb: hier wil je eten en dit wil je doen + WINACTIE CheapTickets.nl!

      • Niet lullig bedoeld.. Maar 1 boom planten valt natuurlijk in het niet in vergelijking met een CO2 uitstoot van 2 ton voor een retourtje New York..

  • Oehhhh ik wil meedoen. Wil al zo graag heen en, ja cheap is het zeker, maar ik hou altijd een stukje maand over als mijn geld op is dus dit zou echt fantastisch zijn!

  • Zagreb staat nog op de veelste lange lijst van plaatsen waar de meneer en ik heen willen. Maar omdat ik dit jaar afstudeer en werk/studie lastig kan combineren zit financieel een weekendje naar deze stad er echt nog even niet in. Om nou bij Ome DUO nog meer te gaan lenen..

    Na het lezen van je stuk is Zagreb inmiddels gestegen naar; IK WIL ER NU NOG HEEN!! Zeker door de meneer die gek is op alles wat eetbaar is of lijkt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *