4 Producten challenge: Pangasiusfilet met zongedroogde tomaten en pesto, met frites

Joehoe! Vandaag heb ik behoorlijk raar gegeten. Dat wil zeggen, een rare combi. Het was namelijk wel héél lekker. Ik had zin in pangasiusfilet met pijnboompitjes en basilicum, maar ook zin in frites. Niet een vreselijke combi, maar het zou beter met pasta kunnen. Toch besloot ik het te maken en oeiiiii het was lekker! Ik maakte trouwens niet helemaal de vis met een dakje zoals ik normaal doe (klik), maar ik gebruikte nu kant en klare pesto van AH (die zou ik anders zelf maken, maar vandaag was ik lui). Oh en ook goed om te weten; dit recept valt in de categorie 4ProductenChallenge, wat betekent dat je dit klaarmaakt met slechts vier producten!

Nodig voor 2 personen: 2 pangasiusfilets uit de diepvries – 12 zongedroogde tomaatjes – 125gr verse pesto AH – frites

Je verwarmt de oven voor tot 200C. De pangasiusfilet laat je ontdooien (leg ze met zak en al in heet water). Dan vet je een ovenschaal in met de olie afkomstig van de zongedroogde tomaatjes, je bedekt de boden van de ovenschaal met de tomaatjes, legt de vis er op en smeert de pesto uit over de pangasius. Dit gaat 25 minuten in de oven. Ondertussen frituur je de frites. Serveer de vis naast de frites.

Wij vonden het heeeeeeeeeel lekker! Echt een goeie combi! De pesto is trouwens super zout, maar dat maakt ‘t opzich wel lekker! Mjam 🙂

Misschien vind je dit ook lekker:


4 reacties op “4 Producten challenge: Pangasiusfilet met zongedroogde tomaten en pesto, met frites

  • Haha inderdaad een gekke combinatie. Alhoewel in Engeland is het natuurlijk één en al fish and chips ;).

    Wel heerlijkkkk. En als je zin hebt in frietjes, moet je dat gewoon eten. Kan ik zelf altijd heel gelukkig van worden hihi.

  • Oh dat is mijn favoriete vis! Mmmmh, lekker om mee te varieren. Ik ben niet zo'n fan van pesto, kan je dat er ook los bij serveren of is het lekkerder om het mee te 'bakken'?

    • Kun je ook los erbij doen, maar is in dit gerecht wel echt de smaakmaker… Ik ben ook gek op pangasius, maar t is helaas niet een goeie/gezonde vis. Maargoed, wel lekker 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *