10x nagenieten van Welcome to the Village 2017

Hoi allemaal! Vorig weekend heb ik weer de tijd van m’n leven gehad op het leukste festival van Noord Nederland: Welcome to the Village (WTTV). Van vrijdag t/m zondag heb ik me met tien vrienden weer ondergedompeld in heerlijke muziek op het prachtige recreatiegebied De Groene Ster in Leeuwarden. En ik zeg weer, want dit was de vierde keer dat we naar dit festival gingen en het was voor de vierde keer GEWELDIG.

Benieuwd naar onze belevenissen in Ljouwert tijdens #WTTV17? Lees mee! Ik ga je bijpraten over het heerlijke voedsel dat ik er gegeten heb en met een paar kiekjes en de vette aftermovie inspireren om volgend jaar ook te komen. Want man; wat was het mooi.

Fijne deuntjes
De insteek als we naar WTTV gaan is altijd; we hebben geen idee wie er spelen, maar het wordt vast tof. En dat was ook dit jaar weer het geval. Op een Franz Ferdinand na had ik geen idee van de line up en toch heb ik me uitstekend vermaakt. Vet lekker geluisterd naar Spinvis, keihard gezweet bij Zebra Cats (dit optreden was echt ge-wel-dig) en vet lekker wakker geworden met Mr Wallace op zaterdagochtend. Conclusie? De muziek was ook deze editie heeeerlijk.

Bier uit glas <3
Een van de hoogtepunten van WTTV vind ik jaar in, jaar uit dat er een plek is op het terrein – de Baaijduinen- waar je bier drinkt uit glas. Speciaalbier. Heerlijk. En het beste van dit alles: je wordt zelfs bediend! Er lopen rete gezellige obers rond om je bestelling op te nemen. Eten én drinken. Op welk festival heb je dat nou?!

bierrrr

Aubergine met sojasaus en cashewnoten
Een ander hoogtepunt van WTTV17 vond ik de aubergine met sojasaus en cashewnoten van Healthy Food Powered By The Sun. Echt, dit hapje was ZO intens lekker. ZO smaakvol. Omnomnom!

aubegrine

VET LEKKER ETEN
Uberhaupt is het eten op Welcome to the Village geweldig. En er is voor ieder wat wils. Gek op vlees? Dan zit je goed bij de Foodbrothers en hun heerlijke hotdogs. Zin in zoet? Ga voor een pannenkoek (met citroen, boter en suiker!) of scoor een goddelijke stroopwafel. Op de gezonde tour? Neem een couscous of het noedelsoepje van Buskruid!

kip
Super sappige kippendijen in een krokant korstje met zoetzure saus <3
stroopwfel
Fantastische warme stroopwafels van Caravan de Carmen!
wttv3
Een pannenkoek met roomboter, citroen en suiker van Cut the Crêpe. HEERLIJK!
noodles
Een Aziatisch soepje

Vet góed eten
Ook vet tof: Welcome to the Village zet zich op allerlei manieren heel hard in om de wereld een beetje mooier te maken. Dat zie je o.a. terug in de menukaart van het festival; van ponyvlees (dit vlees wordt normaal naar het buitenland geëxporteerd en dat is natuurlijk helemaal niet duurzaam) tot vegan, tot biologisch tot you name it.

ijs
Goed ijsje van een goeie koe

Nieuw dit jaar was het ponyvlees bij de Baaijduinen. Ik at er een broodje pulled pony en ik moet zeggen dat dit echt lekker was. Zonde dat we dit vlees niet gewoon in Nederland eten!

Schermafbeelding 2017-07-24 om 13.00.46

VET HARD FEESTEN
Ik kan natuurlijk nog alinea’s lang doorgaan over het heerlijke eten op WTTV (had ik je al verteld over die goddelijke nacho’s met guacamole?), maar er is MEER!

Op vrijdagavond hebben we echt zo’n knettervet feestje meegemaakt. In een van de tenten bouwde Club Guy & Roni zo’n mooi feestje. Mannen en vrouwen in burlesque-outfits, dansend op twee podia én in het publiek, overal confetti, overal schmink en bizarre outfits. En ie-der-een ging los. Wat wat wat een vet feestje was dit. ZO’N AANRADER!dans

Slapen op de camping…. of in een HOTEL!
En dan heb je keihard gefeest, dan vind ik een van de mooiste dingen nog dat je daarna gewoon kunt slapen in een hotel. Natuurlijk heeft WTTV ook gewoon een camping waar je je tentje neer kunt zetten en het rete gezellig (en ’s nachts rustig) hebt. Maar ik hou van luxe en hotels en slaap dan ook ieder jaar lekker in het WTC Westcord Hotel in Leeuwarden. Taxietje naar huis, douchen en onder de wol. Heerlijk.

En het allerbeste van een hotelovernachting tijdens een festival -los van niet in de rij staan voor de douche- is natuurlijk het hotelontbijt.

wetscord
Goedemorgen! Dit kaneelbroodje op links is GEWELDIG. Die scrambled eggs trouwens ook. En de tomaten ook. Mjam!

Weer of geen weer
Hoewel Welcome to the Village midden in de zomer valt – het vindt eind juli plaats – is het er jammer genoeg niet altijd lekker weer. Dit jaar hadden we op een paar regenbuien na echter écht prachtig weer. En dan zit je heerlijk kan ik je vertellen; op je strandbedje met je biertje en een burger. Wat een léven!

Maar mocht het nou gaan regenen, dan vermaak je je nog steeds prrrrrima op dit festival. Het terrein is prachtig aangekleed met leuke chillhoekjes en o.a. een paar caravans, die prima fungeren als schuilplek. Vet gezellig!

regen

Untitled-1
Chillen in een caravan

Festivallen doe je met de leukste groep
En als laatste nog even een shoutout naar de groep waarmee ik ieder jaar naar WTTV ga en die steeds uitbreidt. Dit jaar waren we met z’n tienen en het was echt zó gezellig. Maar dit festival nodigt ook gewoon alleen maar uit tot gezelligheid. Met je eigen vrienden en met de andere festivalbezoekers. Wat een fijnheid! Love it!

groepje2

Je hoort het. Welcome to the Village 2017 was weer TOP. Echt; we hebben weer zo’n fijn weekend gehad. Van keihard feesten tot ultiem relaxen, van theater tot dikke parties, van hotdogs tot opeens veganistisch eten na de lezing op zondagochtend, en van regen tot zonneschijn. Het is altijd fijn. En leuk. En mooi. En gezellig. Alleen maar liefde voor Welcome to the Village! #NOOITMEERNAARHUIS!

Kun je er nog geen genoeg van krijgen? Kijk even de heerlijke aftermovie om nóg meer een indruk te krijgen van het leukste festival van Noord Nederland.

WTTV: thanks voor de invite EN TOT VOLGEND JAAR!

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 12.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a.

Eén reactie op “10x nagenieten van Welcome to the Village 2017

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *