Stamppot zoete aardappel & rucola met vegan shoarma

Goedemiddag fijne mensen en welkom bij een heerlijk recept voor een simpele, veganistische stamppot. Gisteravond dook ik de keuken in voor deze stamppot zoete aardappel, die lekker smaakvol is door de toevoeging van rucola, sambal én vegan shoarma. Lekker veel smaak, verschillende structuren, heel veel groentes en weinig ongezonde ingrediënten. En dan ook nog binnen 30 minuutjes op tafel. Kortom: een lekker simpel recept voor stamppot zoete aardappel voor op een gezonde doordeweekse dag. Wie o wie heeft er zin in? Let’s stamppot!

Stamppot zoete aardappel met rucola en vegan shoarma

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: hollands
Trefwoord: stamppot
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor vegan stamppot zoete aardappel met als smaakmakers rucola, sambal en oesterzwammenshoarma. Een geheel vegan recept, binnen 30 minuten op tafel.
Recept afdrukken

Keukentools

  • 1 stamppotstamper

Ingrediënten

  • 2 grote zoete aardappelen
  • 2 kruimige aardappelen
  • 50 ml alpro not milk of andere veganistische melk
  • 1 el plantaardige boter, bijvoorbeeld Flower Farm
  • 1 tl sambal badjak
  • 450 gr oesterzwammen
  • 2-3 el shoarmakruiden (Versteegen)
  • 2 handjes rucola

Instructies

  • Kook de aardappelen en zoete aardappelen in dezelfde pan (ongeschild) in 15 minuten gaar. Prik er met een vork in om te checken of het echt gaar is.
  • Scheur de oesterzwammen in reepjes en bak in een koekenpan. Tips hierbij zijn: doe steeds een handje oesterzwammen in de pan en zorg dat de pan niet te vol ligt; hoe meer ruimte er vrij is, hoe sneller de reepjes lekker bruin bakken. Wees niet zuinig met olie en zet het vuur lekker hoog. Bakken en husselen maar! Voeg als alle oesterzwammen mooi bruin zijn, de shoarmakruiden toe en hussel nog even lekker door elkaar. Je mag hier best even de tijd voor nemen, want hoe lekkerder de oesterzwammen doorgebakken zijn, hoe lekkerder dit recept.
  • Giet de gekookte aardappelen af en stamp ze fijn met de stamppotstamper. Voeg de alpro not milk toe en een klontje plantaardige boter. Breng op smaak met een theelepel sambal en eventueel wat zout en peper. Roer de rucola erdoor en meng alles goed door elkaar heen.
  • Serveer de zoete aardappel stammpot met rucola in een diep bord en serveer de vegan oesterzwammenshoarma er overheen. Eet smakelijk!

En dat mooie mensen, was echt een ontzettend lekkere stamppot zoete aardappel. Ik had gedacht dat er misschien nog iets extra’s bij moest zoals knoflooksaus ofzo, als extra smaakmaker / frisse tegenhanger, maar dat was echt niet nodig. Het recept is echt top zoals het is! De stamppot zoete aardappel krijgt een beetje extra body door de normale aardappelen die er ook in zitten. De rucola zorgt voor een lekkere kruidige smaak, in plaats van dat de stamppot alleen maar zoetig is. De sambal is een lekkere pittige toevoeging – maar wel subtiel doordat je maar 1 theelepel gebruikt. En de oesterzwammenshoarma is altijd een hit, maar had ik nog nooit gecombineerd met zo’n zoete stamppot. Dat blijkt dus super goed te werken, dus ik vond het een vet fijn succes.

Lekker veel voedingsstoffen, weinig echt ongezonde ingrediënten. Ja; ik vond het echt een maaltijd om vaker te maken. Mjam!

Wist je trouwens dat ik oesterzwammenshoarma leerde maken door Merel van De Groene Meisjes? Zij maakte een heel leuk boek met vegan recepten, waaronder het recept voor oesterzwammenshoarma. Check dat boek hier!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

stamppot zoete aardappel

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept