3 Simpele borreltips voor de Feestdagen

Gesponsord – Hallo leuke mensen en welkom bij een blogpost vol simpele borreltips voor de Feestdagen. Misschien heb je binnenkort een gezellige borrel met vrienden of familie gepland, misschien ga je Kerst dit jaar helemaal anders doen en kies je voor een borrelplank; vandaag geef ik je drie fijne tips voor een simpele borrel. Tips die jou helpen om niet te veel werk in de keuken te hebben, maar dat het resultaat er wel echt mag wezen, want daar hou ik van.

Klaar voor? Aan de slag!

Tip 1: Maak het jezelf makkelijk

Sinds begin dit jaar ligt er een nieuw product in de supermarkt, namelijk La Mia Pinsa van Dr. Oetker, in twee verschillende smaken. Dit is een super luchtige pizza die perfect is om bij een borrel te serveren! Zo serveer je niet alleen hapjes, maar ook een stevige borrelhap die iets meer een bodem legt (ik heb een NYE in m’n hoofd en weet uit ervaring dat het chill is als je net iets meer eet dan alleen borrelnoten en oliebollen). Voor dat soort borrels is deze pizza perfect.

Wat deze pizza anders maakt dan de diepvriespizza’s die je wellicht al kent, is dat het deeg uit drie soorten meel en zuurdesem bestaat. Daardoor is het deeg súper luchtig van binnen en knapperig van buiten. Echt een top combi. Snijd de pizza voor het opdienen in 6 stukjes en je hebt een heerlijk extraatje tijdens een borrel.

Dr. Oetker La Mia Pinsa is verkrijgbaar in de smaken mozzarella, tomaat & pecorino en rundersalami & rode uien. Op de foto zie je de eerste variant, die erggg in de smaak viel tijdens mijn borrel :D.

Erbij maak ik wel nog wat andere kleine hapjes die er lekker bij passen, zoals bijvoorbeeld mozzarella-tomaat-spiesjes, dadels gevuld met (vegan) roomkaas, olijfjes en -hoe kan het ook anders- borrelnootjes. In totaal heb ik 20 minuten in de keuken gestaan, inclusief oventijd. Super simpel, super lekker en echt een top borrel zo. Mjam!

Tip 2: Houd rekening met iedereen aan tafel

De leukste borrels, zijn borrels waar iederéén lekker van mee kan genieten. Krijg je gasten over de vloer met dieetwensen, dan is het super gastvrij als je daar rekening mee houdt. Zorg voor wat veganistische hapjes, wat vegetarische hapjes én houd er bijvoorbeeld rekening mee dat sommige mensen op de lijn letten. Dit kan iets zijn dat je zelf niet belangrijk vindt, maar het is wel zo vriendelijk om voor iedereen wat lekkers aan te bieden.

Wanneer ik veganisten over de vloer krijg, zorg ik altijd voor nootjes, dadels gevuld met vegan roomkaas en toastjes met tomaten tapenade of vegan aioli.

Voor mensen die op de lijn letten zorg ik dat er worteltjes, komkommers en tomaatjes op de borrelplank liggen, die je eventueel in hummus kan dippen.

Iemand aan de borreltafel met een glutenallergie? Kaas en worst zijn prima, net als olijven of lekkere plakjes ham.

En vergeet natuurlijk La Mia Pinsa ook hier niet: er zijn twee varianten, eentje helemaal vega en eentje met salami. Een uitstekende toevoeging aan je borrel: voor ieder wat wils!

Tip 3: Ga voor één grote plank

Deze tip heb je ongetwijfeld al vaker op mijn blog voorbij zien komen, maar ik kan het niet vaak genoeg schrijven: ga voor een grote borrelplank gevuld met lekkere hapjes, in plaats van losse hapjes in schaaltjes. Zo’n borrelplank ziet er meteen goedgevuld en aantrekkelijk uit. Leg daarbij verschillende hapjes op verschillende plekken, zodat iedereen vanuit verschillende hoeken goed bij de verschillende hapjes kan. Zo ziet de borrelplank er niet alleen lekker uit, het heeft ook nog een functie ;-). Daarnaast kan een schaaltje met bijvoorbeeld tomaatjes of worteltjes er niet echt uitnodigend uitzien, terwijl je op zo’n borrelplank snel ff een stukje groente meepikt tussen al het lekkers. Tip!

Je kunt gaan voor een geheel vega of vegan borrelplank (linker foto) of een goedgevulde plank met allerlei lekkers. En houd ook bij deze borrelplank rekening met je gasten; zo houdt mijn zus niet van kaas en wil ze niet dat de worst die ze wél graag eet, tegen de kaas aan ligt. Dus als mijn zus langskomt, zorg ik dat ik dat anders neerleg.

Deze goed gevulde borrelplank heb ik al vaak gemaakt voor vrienden en familie en iedere keer wordt er goed op gereageerd. Ook zie ik veel volgers deze borrelplank-tip overnemen met succes. Vet nice! Dit is nou typisch zo’n voorbeeld van ‘super makkelijk klaar te maken, maar tóch heel indrukwekkend als het op tafel staat’. Precies waar ik van hou.

Zet er nog een plank (of meer) met La Mia Pinsa in de verschillende varianten bij en je weet zeker dat je je gasten een lekker, ongedwongen hapjes-diner voorzet. Love it!

Vier je dit jaar NYE met een gezellige borrel bij jou thuis? Neem dan deze drie tips mee en je hebt sowieso goed eten om het nieuwe jaar mee in te luiden. En met de toevoeging van die heerlijke luchtige Dr. Oetker La Mia Pinsa’s weet je zeker dat je een goede bodem legt voor een topavond. Eet smakelijk!

Dr. Oetker La Mia Pinsa is verkrijgbaar bij Albert Heijn, PLUS, DekaMarkt en Jumbo.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *