Pita’s paneer met mangochutney en paprika

Gesponsord – Hallo leuke mensen en welkom bij dit knettergezellige recept. Ik ben de keuken in gedoken om weer eens iets klaar te maken met paneer. Dat is gewoon een ingrediĆ«nt uit de supermarkt – zoals je van me gewend bent -, maar ik denk dat er toch een hoop mensen zijn die geen idee hebben wat paneer is. Of zoals Jan steevast reageert als ik het over paneer heb: ‘je bedoelt paneermeel, toch?’. Neen! Paneer is iets heel anders en ik zal je eens uitleggen wat het precies is Ć©n hoe je er iets lekkers mee maakt.

Wat is paneer?
Paneer is een ingrediĆ«nt dat veel wordt gebruikt in de Indiase keuken. Het is een witte kaas (van koemelk), die poreus is van structuur en daarom neemt het heel veel smaak op. En hoewel het dus een witte kaas is, lijkt het qua smaak helemaal niet op de kazen die je kent. De smaak is ontzettend mild en licht en ook daarom is het een uitstekend ingrediĆ«nt om te marineren of te gebruiken in – jawel daar komt de Indiase keuken om de hoek – curry’s. Je kunt paneer heel lekker knapperig bakken, wokken of grillen in de pan, waardoor het een soort korstje krijgt zoals bijvoorbeeld haloumi. Maar de smaak is TOTAAL anders.

Je kunt paneer heel goed gebruiken als vleesvervanger, vanwege de structuur van het product, maar ook is het een goede bron van eiwitten. Daarnaast smelt paneer niet, ondanks dat het een soort kaas is; tijdens het bakken houdt het de structuur, dus dat is top. Mocht je volledig vegetarisch eten, dan is het dus slim om zo nu en dan paneer aan je maaltijd toe te voegen, om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Een voordeel van de milde en lichte smaak van paneer is ook dat het heel makkelijk te combineren is met van alles.

In het recept dat ik vandaag met je deel, marineer ik de paneer in kerrie-kruiden en olijfolie. De korrelige structuur van de paneer neemt de smaak van de kerrie geweldig op, waardoor het uiteindelijk een broodje wordt met knapperige reepjes vĆ³l smaak. Dat gecombineerd met gegrilde paprika en mango chutney is bĆ©st wel een goed idee.

Krijg je al zin in mijn pita’s paneer? Aan de slag dan!

Pita’s paneer met gegrilde paprika en mango chutney

Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Indiaas
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor pita's met paneer (witte kaas), gegrilde paprika en mango chutney. Lekker als vegetarische lunch of als licht avondmaal.
Recept afdrukken

Ingrediƫnten

  • 225 gr Apetina paneer
  • 1 rode paprika
  • 1 tl kerrie-kruiden
  • 4 pita's
  • 4 tl mango chutney
  • 4 el olijfolie
  • klontje boter
  • 4 el magere yoghurt
  • verse peterselie
  • paar cherrytomaten, handje vol ongeveer

Instructies

  • Snijd de paneer in reepjes. Meng een beetje olie met kerrie-kruiden in een grote kom en haal de reepjes hier doorheen. Zorg dat ze mooi bedekt zijn met kerrie-kruiden.
  • Snijd paprika in reepjes en tomaat in kleine stukjes. Hak de peterselie fijn.
  • Grill de paprika in een koekenpan met een beetje olie totdat er mooie zwarte grillplekjes op zitten. Leg de paprika dan even apart.
  • Smelt een klontje boter in dezelfde pan en bak de reepjes paneer op matig tot hoog vuur aan alle kanten goudbruin en knapperig.
  • Verwarm de pita's in de oven of even in het broodrooster. Ik doe ze altijd ongeveer 3-4 minuten in een broodrooster.
  • Vul de pita's met een beetje mango chutney, met een mengsel van tomaat met peterselie, met gegrilde paprika en de reepjes paneer. Top af met een beetje yoghurt en klaar zijn de pita's paneer. Kind kan de was doen!

Ja mensen: dit was erg lekker. De paneer heeft van zichzelf niet zo veel smaak, maar door de korrelige structuur neemt het heel goed de marinade (kerrie met olie) op, dus dat is top. Verder vond ik de combi met mango chutney echt heerlijk en was de gegrilde paprika er ook lekker bij. Al met al vond ik het echt een lekker en origineel gerecht.

Ben je benieuwd wat je nog meer kunt maken met paneer? Ik maakte er al eerder curry’s mee en die recepten vind je hier op mijn blog. Weet je zelf nog een lekker recept met paneer? Deel het hieronder in een reactie! Wellicht haal ik, of iemand anders die dit leest, er nog inspiratie uit.

Wil je zelf aan de slag met paneer? Je vindt het product bij Albert Heijn en Jumbo in de supermarkt of bestel het online via Picnic.

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, mā€™n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? Iā€™m your girl! Volg Gewoon wat een studentjeā€™ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

2 reacties op “Pita’s paneer met mangochutney en paprika

  • 4 sterren
    Vanavond gemaakt en het smaakte heerlijk! Wij hadden aan twee pita’s per persoon echt genoeg voor avondeten. Ik heb nog wat zout en peper aan de paneer toegevoegd voor wat extra pit. En in het ingrediĆ«ntenoverzichtje ontbreekt de tomaat. Die had ik gelukkig nog in huis šŸ˜‰

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept