Pasta met salieboter saus, courgette en knapperige boerenkool

Hey hey! Gisteravond ben ik de keuken in gedoken om een simpele pasta klaar te maken, namelijk pasta salieboter. Als ik aan mijn vriend vraag wat hij wil eten ’s avonds, is z’n standaard antwoord ‘iets van pasta ofzo?’. Hij heeft echt beduidend vaker dan ik zin in pasta, maar omdat ik zelf ff niet zo goed wist waar ik zin in had, besloot ik inderdaad een simpel pastaatje in elkaar te flansen.

Ik maakte er een met salieboter saus; dat is een hele simpele pastasaus van gesmolten boter, room, parmezaanse kaas en een beetje verse salie. Kind kan de was doen. Qua groente koos ik voor gebakken courgette er doorheen en om ook nog iets knapperigs toe te voegen, heb ik even wat gesneden boerenkool met olijfolie in de oven gegrild. Dan wordt het lekker knapperig en dat is wel chill over zo’n romige pasta heen.

Klinkt het lekker? Aan de slag dan!

Pasta salieboter met knapperige boerenkool

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor pasta met salieboter saus, gebakken courgette en knapperige boerenkool. Simpel en binnen 15 minuten op tafel!
Recept afdrukken

Keukentools

  • aluminiumfolie of bakpapier

Ingrediënten

  • 50 gr roomboter
  • 50 ml slagroom
  • 50 gr parmezaanse kaas (grana padano)
  • 10 blaadjes verse salie
  • 1/2 courgette
  • 2 handen gesneden boerenkool
  • vlinderpasta voor 2 personen
  • 1 scheut olijfolie

Instructies

  • Zet de pasta in een pan met kokend water op het vuur en laat dit in 12 minuten gaar koken.
  • Meng ondertussen de boerenkool met een scheutje olijfolie goed door elkaar. Leg de boerenkool op een bakplaat (die je even bekleedt met aluminiumfolie of bakpapier). Zet dit zo'n 5 minuten in de oven op 180C. Het is klaar waneer een paar boerenkooltjes bruin kleuren. Haal het uit de oven en laat afkoelen. Je voelt dan dat de stukjes knapperig zijn geworden.
  • Snijd de courgette in stukjes (wat je wil: plankjes, stukjes, halfjes; jouw keuze) en grill even in een pan met olie op hoof vuur totdat ze mooi goudbruin zijn. Dit is ongeveer het meeste werk van dit hele recept.
  • Maak ondertussen ook salieboter saus. Dat is heel simpel: smelt 50gr roomboter in een pannetje. Doe er dan 10 blaadjes salie – in stukjes gesneden – bij. Voeg dan de room en de kaas (geraspt) toe en laat alles smelten op middelmatig vuur. Roer regelmatig door.
  • Giet de pasta af en roer de salieboter saus door de pasta. Roer ook de courgette erdoor. Top af met een handje knapperige boerenkool. Eet smakelijk!

Ik vond het een erg geslaagde maaltijd. Het was lekker simpel, stond zo op tafel en de smaken combineerden goed met elkaar. Die salieboter saus is echt een soort crack, want steevast als ik dit maak zit ik al m’n keukengerei, borden én pannen uit te likken, zodat er geen milliliter van die saus ergens achterblijft. ZO ontzettend lekker. De combi met knapperige boerenkool vond ik ook verrassend goed. Ik geef wel toe dat dit niet mijn ALLERLEKKERSTE RECEPT OOIT is, maar zéker lekkerder dan menig recept van Albert Heijn :P. ENJOY!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

salieboter saus

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept