Noedels met knapperige wokgroenten, zalm en gember

Gesponsord РHallo leuke mensen! Vandaag heb ik weer eens een lekker recept voor noedels voor je. Dat is lang geleden! Tijdens mijn studententijd at ik dit echt wekelijks, omdat noedels makkelijk en snel klaar te maken zijn ̩n vaak op een simpele manier te combineren zijn met lekker veel groentes.

In dit recept maak ik de wokgroenten en zalm klaar in een keramische pan van Tefal, de Natural Chef. Koken met keramische pannen heeft namelijk als voordeel dat je ingrediënten er perfect knapperig in kan bakken. In de Natural Chef pan geeft de rode Thermo-Signal aan wanneer de pan heet is en zo is het appeltje eitje om bijvoorbeeld een stukje zalm op de huid, perfect knapperig te bakken. De pannen zijn trouwens ook PFAS vrij.

Oh en bonuspunten: dit hele gerecht maak je in Ã©Ã©n pan klaar, dus dat scheelt afwas. Love it! Aan de slag.

Ingrediënten voor 2 personen:
– 2 stukjes zalmfilet op de huid
– 400gr wokgroenten (ik had een mix met paksoi en sugarsnaps)
– 1 teentje knoflook
– 5 tl sesamolie
– 2cm gember
– 1 limoen
– 1 tl honing
– udon thick noodles (ik gebruik van die noedels die je alleen nog hoeft op te warmen en al gaar zijn)
– sesamzaadjes ter garnering

Bereiding noedels met knapperige groentes en zalm
Zet de keramische pan op het vuur en laat hem heet worden. Zodra de Thermo-Signal helemaal egaal rood is (en geen zandloper meer toont) is de pan op temperatuur. Doe een beetje olie in de pan en leg de zalm op de huid. Bak dit 4 minuten mooi goudbruin en draai de zalm dan in een keer om. Bak de andere kant ook eventjes aan. Let op dat het binnenste van de zalm een beetje rosé blijft; dit kun je zien door naar de zijkanten van de zalm te kijken. In totaal ben je zo’n 6-8 minuten bezig met de zalm. Leg de zalm dan eventjes apart.

Maak ondertussen alvast een woksaus van het sap van 1 limoen, gemengd met geraspte gember, 1 theelepel honing en 4 theelepels sesamolie.

Verhit een theelepel sesamolie in de pan, pers er een teentje knoflook in uit en voeg de wokgroenten toe aan de pan. Bak dit op hoog vuur lekker aan. Hussel het tijdens het bakken, zodat de olie en knoflook er goed doorheen verdelen.

Zodra de groentes er een beetje gebakken uitzien, voeg je de udon thick noodles toe, samen met de woksaus. Leg ze bij de groentes in de pan en laat ze even warm worden. Dan vallen de noedels vanzelf uit elkaar en kun je ze door de groentes scheppen.

Leg als laatste nog eventjes de zalm op de gebakken noedels met knapperige groentes, zodat die weer een beetje warm wordt. Serveer het gerecht met wat sesamzaadjes. Klaar!

noedels met zalm en groentes

Nou wat zei ik? Dat was simpel toch? En lekker voedzaam, met die knapperige wokgroenten en gebakken zalm. Al met al ben ik in totaal volgens mij een minuut of 12, max 15 bezig geweest. Daar hóu ik van; zulke snelle en lekkere maaltijden. Oh en lekker was het zeker: de zalm was weer eens perfect gebakken (love dat), de groentes waren perfect knapperig (vooral de sugarsnaps, heerlijk!) en het woksausje vond ik ook zeer geslaagd. Aanrader! Een lekker fris en gezond recept om 2022 goed mee te starten :D.

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

2 reacties op “Noedels met knapperige wokgroenten, zalm en gember

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *