Loaded zoete aardappel met tahini, feta en kikkererweten

Goedemorgen leuke mensen en welkom bij dit geweldige recept voor loaded zoete aardappel met tahini, feta en kikkererwten. Ik ging vorige week donderdag sporten en wilde voor die tijd even een lekkere vullende maaltijd naar binnen werken, met ingrediƫnten die ik beschouw als gezonde ingrediƫnten. En dus maakte ik een soort bowl met loaded zoete aardappel. Lekker met een sausje van tahini en citroen, lekker met gegrilde kikkererwten met een beetje knoflook en lekker met feta en peterselie om het af te toppen.

Deze bowl met goed voedsel zag er niet alleen super smakelijk uit; dat was ‘ie ook. Man, wat heb ik lekker gegeten.

Een super makkelijk recept en net even iets anders dan je normaal eet. Zin in? Let’s do this!

Loaded zoete aardappel met tahini en feta

Gang: Hoofdgerecht
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 1
Makkelijk, lekker en gezond recept voor een bowl met zoete aardappel, gegrilde kikkererwten, een lekkere dressing van tahini (sesampasta) met citroen en afgetopt met feta en peterselie. Super simpel en onwijs lekker. Binnen 25 min op tafel. Eet smakelijk!
Recept afdrukken

Ingrediƫnten

  • 400 gr zoete aardappel frites
  • scheutje zonnebloemolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 150 gr kikkererwten
  • 1 teen knoflook
  • 2 el feta (of gebruik vegan feta voor de vegan variant)
  • 2 el tahini
  • 1/2 citroen
  • verse peterselie

Instructies

  • Meng de zoete aardappelfrites met zonnebloemolie en paprikapoeder. Hussel het door elkaar en bak in een Airfryer in 15 minuten op 180C knapperig. Als je geen Airfryer hebt, kun je ze ook in de oven klaarmaken; reken dan op 30 minuten baktijd en ze worden minder knapperig.
  • Bak ondertussen de kikkererwten met een uitgeperste teen knoflook in olijfolie in een koekenpan op middelmatig tot hoog vuur rondom knapperig. Dit duurt zo'n 10 minuten.
  • Maak een dressing van 2 eetlepels tahini met het sap van een halve citroen. Zodra je dit met elkaar mengt wordt de tahini heel stijf; voeg dan een scheutje water toe. Je wil dat de substantie ongeveer de dikte krijgt van aioli of net iets dunner dan mayonaise.
  • Serveer de zoete aardappel in een diep bord. Top af met de gebakken kikkererwten. Serveer daar feta overheen, schenk er wat tahini-dressing over en top af met lekker veel verse peterselie. Eet smakelijk!

Zoooo, dat was LEKKER. Omg! Dit ga ik echt veel vaker eten. Wat zeg ik? Nu ik het recept uitschrijf heb ik er alweer zin in. Mjam! Je wil wel lekker veel tahini-dressing er overheen gieten, want die maakt het echt lekker smaakvol. Verder voelde het ontzettend gezond om dit te eten. Helemaal tevreden met dit recept dus. Echt; wat een aanrader. Enjoy!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

loaded zoete aardappel

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, mā€™n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? Iā€™m your girl! Volg Gewoon wat een studentjeā€™ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept