Vegan smash burgers met augurk en mosterdmayo

Hey hey! De komende maand is het Vegan Month en dat betekent dat je wel wat plantaardige receptinspiratie kan gebruiken, toch? Een aantal weken geleden ontdekte ik een nieuwe manier van burgers bakken en het is ABSOLUUT GEWELDIG, dus in deze blogpost ga ik je even uitleggen hoe je deze vette burgers zelf bouwt.

De methode die we gebruiken maakt van je burger een echte smash burger. Een super dunne, knapperige burger die helemaal vegan is. Onwijs lekker, ontzettend makkelijk klaar te maken en het staat zo op tafel. Waar wacht je nog op? SMASH IT!

Nodig voor 2 personen:
– 300gr Beyond Mince Vegan gehakt
– Violife vegan cheddar
– plakjes augurk
– luxe hamburgerbroodjes van AH
– 2 el mosterd
3 el vegan mayo
– rucola

Ook nodig: een spatel en bakpapier

ingrediënten smash burgers
Dit zijn de inrgediënten

Bereiding van de smash burgers
Verdeel het vegan gehakt in 6 porties van 50 gr. Verhit een beetje olie in de pan en leg een bolletje van 50gr vegan gehakt in de hete pan. Doe er een stukje bakpapier op en druk het bolletje plat met een spatel. Hou even vast, haal dan het bakpapier eraf en bak de burger totdat ie mooi dichtschroeit. Flip ‘m dan een keertje om en leg er een plakje vegan cheddar op, zodat die kan smelten. Doe eventueel de deksel op de pan zodat de vegan cheddar sneller smelt.

Dit doe je met alle 6 de burgers.

Maak zelf een sausje van mosterd met mayonaise. Je kunt de verhoudingen het beste even zelf proeven, maar ik hou volgens mij altijd 2:3 aan en gebruik hele grove mosterd.

Beleg het broodje vervolgens met een beetje saus, rucola, de burgers, augurk en eindig met saus. Eet smakelijk!

Smash burgers
Hoe vet ziet dit eruit?!

En dat is dus een super lekkere vegan cheeseburger! Ik beloof plechtig dat als je dit eet, je echt geen vlees of ander dierlijk product mist. Doordat de burgers zo dun en knapperig zijn, merk je niet echt of je nou iets plantaardigs aan het eten bent, of iets dierlijks. Echt! Ik vond het qua smaak een beetje vergelijkbaar met McDonald’s burgers, die je ook niet eet omdat het rundvlees zo ontzettend goed en smaakvol is. Een burger maak je volgens mij vooral lekker door alle ingrediënten die je er bij op plempt, dus met deze dikke unit zit het wel goed. Eet smakelijk!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

smash burgers

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *