Wraps met paprika, mango en kruidenolie

Hey hey! Vandaag heb ik echt een super lekker recept voor je. Ik maakte onlangs deze wraps met paprika, mango, een zelfgemaakte kruidenolie en wat tahini en vond het echt SUPER lekker. Het recept is veganistisch, maar ik had het helemaal niet bewust plantaardig klaargemaakt. Toevallig zitten er gewoon geen dierlijke producten in. Vet chill!

Wie o wie heeft er zin in wraps met allemaal heerlijke smaken? Let’s paprika!

Nodig voor 2 personen:
– 1 gele, rode en groene paprika
– eetrijpe mango
– 3 eetlepels tahini (sesampasta)
– 1 citroen
– 4 wraps
– een beetje venkelzaad
– 15gr verse rozearijn
– 1 theelepel chiliflakes
– 1 teen knoflook
– 50ml olijfolie
– 25ml witte wijn azijn

Toegegeven: het is een paar weken geleden dat ik dit recept maakte en ik weet de hoeveelheden niet héél precies meer. Maar koken is bij mij altijd een kwestie van ‘een beetje van dit ene en beetje van dat’, dus met deze ingrediëntenlijst als richtlijn kom je er heus wel uit :D. En zo niet; comment hieronder!

Bereiding
Snijd de paprika’s in blokjes en bak ze in de pan totdat ze mooi gebakken en een beetje zwart zijn. Snijd de mango in stukjes.

Maak een sausje van de tahini met het sap van een citroen en een beetje water (begin met 1 eetlepel en doe dan later eventueel meer). Je maakt het sausje door het gewoon door elkaar te roeren, maar het kan goed zijn dat de tahini er heel gek op reageert. Voeg dan gewoon wat extra water of eventueel wat olijfolie toe en blijf roeren totdat je een mayonaise-achtige substantie hebt.

Maak ondertussen de kruidenolie door rozemarijn fijn te hakken, dit te mengen met een uitgeperste teen knoflook, chilifalkes, venkelzaad, olijfolie en azijn. Meng dit het liefst met een vijzel zodat alle smaken door elkaar gaan, maar het kan ook gewoon in een kommetje.

Bak de wraps heel even in de pan (30 sec per kant) op hoog vuur zodat ze warm zijn. Smeer de wraps dan in met een beetje tahini, drapeer daar de paprika’s en mango op en top af met kruidenolie. Eet smakelijk!

wraps met paprika

Zoals ik al schreef vond ik het echt een vetttttt lekkere maaltijd. Dikke aanrader! De smaken combineren heel goed met elkaar, hoewel het geheel misschien wel wat zoet is door én de gegrilde paprika’s (die vallen toch wat zoet uit qua smaak) én de mango. Je hoeft dus zeker niet zuinig te zijn met de kruidenolie, want dat is een lekkere tegenhanger in het recept.

Overigens moet ik wel in alle eerlijkheid bekennen dat ik de dag na het eten van dit maaltje echt 8x naar het toilet ben geweest voor ellende. Ik kon tijdens mijn PDS-(spastische darmen)hoogtij-dagen niet goed tegen paprika’s en dacht dat ik daar wel van hersteld was inmiddels, maar misschien is dat toch niet het geval. Ik heb niet echt een andere verklaring voor m’n toiletsessies the day after, maar tegelijkertijd vermoed ik dat dit niet voor iedereen zo zal zijn, dus waarschijnlijk kun jij dit gewoon gerust eten. En zo niet; sorry :D. Het was in ieder geval wel heel lekker, hahaha.

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

wraps met paprika

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *