Vega kipspiesjes van de BBQ met Hela Kruiden Ketchup Pinda

Gesponsord – Hallo fijne mensen! Vandaag heb ik een geweldig barbecue-recept voor vega kipspiesjes voor je (dat je ook zonder BBQ klaar kan maken!), waarbij ik gebruik maak van Hela Kruiden Ketchup Pinda. En mensen; die saus is ge-wel-dig. Hij is niet nieuw in het schap, maar ik kende ‘m nog niet en dat betekent dat veel van jullie ‘m waarschijnlijk ook nog niet kennen. En dat is een ramp, want deze saus is absoluut het einde. Pindasaus en Hela-currysmaak in één. Ik weet niet hoor, maar dit is echt ALLES wat je wil als je gaat barbecuen.

Ik dook in ieder geval de buitenkeuken in voor een supermakkelijk recept voor vegetarische kipspiesjes met deze Hela Kruiden Ketchup Pinda. Vega kipspiesjes had ik nog nooit gemaakt – of wel, maar dan ben ik het vergeten – en vond ik een mooi ding om eens uit te proberen op de barbecue. Mocht je nou geen (fancy) barbecue in de tuin hebben, dan kan je dit recept ook maken in een grillpan of zelfs tussen een grillijzer.

Nul redenen dus om niet nu meteen deze kipspiesjes klaar te maken. Zin in? AAN DE SLAG!

Nodig voor 2 personen:
-300 gr vegetarische kipstukjes (het is handig als de blokjes vrij groot zijn, zoals bijvoorbeeld die van de Vegetarische Slager)
– satéprikkers
– 1 teen knoflook
– 2 cm verse gember
– 2 el sesamolie
– 1 tl sambal badjak
– 2 el ketjap
Hela Kruiden Ketchup Pinda 
– beetje gebakken uitjes
– wat verse peterselie of koriander of bosui

Tip voor luie mensen: je kunt ook de knoflook, gember, sambal, ketjap en sesamolie achterwege laten en de spiesjes marineren in de Hela Kruiden Ketchup Pinda.

Bereiding
Pers de teen knoflook uit, rasp de gember en meng dit met de sesamolie, ketjap en sambal tot een marinade. Roer de vegetarische kipstukjes erdoor en laat dit even staan. Ik liet het een uurtje marineren in de koelkast, maar ik weet eerlijk gezegd niet of dat nou echt zinvol is bij vegetarische kip. Bij gewone kip trekt het er wel echt in, maar ik weet dus niet of dat voor vega kip ook geldt. Maar goed; ik had de tijd, dus marineren die hap.

Je kunt dus ook de Hela Kruiden Ketchup Pinda al gebruiken als marinade. Wat echt vet chill is, want dat betekent dat je die saus zowel warm als koud kan gebruiken. Ik serveer ‘m in dit recept – aan het einde- koud bij de spiesjes, maar hij kan dus ook verwarmd worden. Ideaal!

Rijg vervolgens de kipstukjes aan de satéprikkers.

Steek de barbecue aan en laat ‘m warm worden. Je kookt gewoon op direct vuur, op een rooster of grill. Leg de spiesjes erop en keer ze regelmatig om. Het voordeel van vega kip is dat het niet gaar hoeft te worden; je wil alleen dat het lekker een beetje bruin kleurt.

vega kipspiesjes

Mocht je geen barbecue hebben dan grill je de spiesjes even in een pan met olie, tussen je grill-ijzer of in een hete grillpan, zodat je van die mooie streepjes krijgt.

Serveer de spiesjes met de Hela Kruiden Ketchup Pinda om in te dippen en top de spiesjes af met een beetje gebakken uitjes en fijngehakte peterselie of koriander; net wat je zelf lekker vindt. Je kan ook nog wat fijngesneden bosui toevoegen, maar het is geen must.

Eet smakelijk!

vega kipspiesjes

Ik vond dit dus echt HEEL erg lekker. De kipspiesjes waren ontzettend goed gelukt; lekker knapperig van buiten en toch mals van binnen. En ja die pinda saus is echt heel erg geweldig. Ik weet gewoon niet hoe ik in woorden duidelijk kan maken dat je dit echtttttt een keer moet proberen. Behalve door te zeggen DAT JE DIT ECHT MOET PROBEREN. Je krijgt geen spijt <3.

Voordeel vond ik ook dat dit gewoon al curry én pinda smaak in één is; in plaats van dat je tijdens het barbecueën je hele bord vol saus plempt en alles gaandeweg met elkaar mengt. Dit zit gewoon al in één flesje en kan je daardoor ook makkelijk doseren.

Eet smakelijk schatjes! 😀

Mocht je op zoek zijn naar meer inspiratie voor recepten met Hela Kruiden Curry’s? Check @hela_original op Instagram.

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

vega kipspiesjes

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *