Tosti komijnekaas met smeerkaas-gemberspread

Hoi allemaal! Het is eindelijk weer eens tijd voor een tosti-recept op mijn blog. Ik maakte deze tosti een paar weken geleden klaar voor een video die ik maakte ik samenwerking met Estée Strooker en Tefal en omdat het recept zo lekker was, wil ik het nog ff uitgebreid hier delen. Het stond al deels op Instagram, maar nu ff geheel uitgeschreven op mijn blog. Al is het alleen maar voor mezelf, omdat ik dit zelf ook echt vaker wil maken. Want mensen, deze tosti met komijnekaas, smeerkaas-gemberspread en pittige dip is VERRUKKELIJK. Ik ga je straks vertellen of dit de lekkerste tosti was die ik dit jaar heb gegeten en ik verklap alvast dat het antwoord begint met een J.

Zin in een verrukkelijke tosti? Aan de slag!

Nodig voor 2 personen:
– 1 pakje smeerkaas
– 4 bollen stemgember
– 4 takjes peterselie
– 1 stengel bleekselderij
– komijnekaas
– 4 plakjes rauwe ham
– zachte boter
– 1 rode ui
– 1 el grove mosterd
– een flinke kneep srirachasaus
– 2 el gembersap (van de stemgember)

Bereiding
Je begint met het maken van de spread. Snijd de stemgember, peterselie en bleekselderij fijn. Meng met elkaar en de smeerkaas en roer door elkaar. Smeer twee sneetjes brood hier mee in. Beleg dat met een paar plakjes komijnekaas en twee plakjes rauwe ham. Smeer de buitenkant van de tosti in met zachte boter en bak ‘m in de pan aan beide kanten goudbruin. Dit duurt een minuut of 4. Ze zijn klaar als ze goudbruin zijn en de kaas gesmolten is.

Maak ondertussen ook de pittige dip. Snipper de rode ui zo klein mogelijk en bak dit op middelmatig vuur glazig in de pan. Voeg er dan de mosterd, sriracha en het gembersap bij en roer lekker door elkaar. Bak dit nog heel eventjes op middelmatig vuur en klaar is je dip.

Serveer de dip bij de tosti en eet smakelijk!

tosti

Ik was echt zooooo verrast over de smaken van deze tosti en vond het echt HEEL ERG LEKKER. Echt de lekkerste tosti die ik heb gegeten dit jaar en dat zijn er nogal wat geweest #thuiswerken. Het grappige is dat ik dus echt gruwel van smeerkaas en van bleekselderij, maar in dit recept werkte het echt top. Ook was ik bang dat de pittige dip echt veel te intens zou zijn, maar ook die was heerlijk. Die gember maakt veel goed (en zoet ;-)) en dat past onwijs lekker bij de komijnekaas. Anyway; al met al was het echt een grote hoop heerlijkheid en ik ga deze tosti zeker vaker maken. Nu jij nog!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

tosti

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

2 reacties op “Tosti komijnekaas met smeerkaas-gemberspread

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *