Springrolls met pittige garnalen, kokos en komkommer

Goedemorgen goed volk! Het is een zonnige woensdagochtend en doordat het eindelijk weer een keer beter weer is, heb ik alweer zin in zonnige maaltjes. Zo at ik gisteravond deze heerlijke springrolls – of eigenlijk summerrolls- met allemaal goede ingrediënten. Ik ben deze week ff gezond aan het eten en dan zijn springrolls wat mij betreft ideaal; veel groentes, weinig verlies van goede stoffen in de bereiding én ik vind ze heel erg lekker. Dit keer maakte ik springrolls met pittige garnalen, kokos, ei, komkommer, wortel, avocado, basilicum en mango en het was echt verrukkelijk. Aan de slag!

Nodig voor 2 personen:
-1/2 komkommer
– 12 garnalen in pittige marinade (ik gebruikte die van Vomar, die supermarkt heeft best een leuk vis-assortiment)
– 1 mango
– 1 avocado
– een handje peen julienne
– beetje verse basilicum
– 3 eieren
– 1/2 blik kokosmelk
– een handje spinazie
– (volkoren) rijstvellen*
– sojasaus voor erbij

*die smaken niet anders dan de niet volkoren vellen, maar ik heb de hoop dat dat volkoren nog iets voor je gezondheid doet. Maar misschien is het ook wel totale onzin hoor, geen idee.

Bereiding:
Kluts de eieren door de kokosmelk en bak in een pan op middelhoog vuur tot een roerei. Eerst doe je het hele mengsel in de pan met een beetje olie, dat laat je een klein beetje stollen en dan begin je met roeren. Zo krijg je lekker zacht roerei met kokossmaak en dat is echt HEERLIJK in deze springrolls.

Bak daarna de garnalen op middelmatig vuur eventjes gaar in 2 minuutjes.

Ondertussen moet je van alles snijden: de avocado in kleine stukjes, komkommer in sliertjes met bijvoorbeeld een spirelli (maar stukjes kan natuurlijk ook gewoon), de mango in kleine stukjes en je zet alles klaar in kommetjes op tafel.

Doe ook de peen julienne in een kommetje en zet de basilicumplant erbij. Als laatste zet je een grote kom warm water op tafel en de rijstvellen leg je ernaast.

Je maakt de springrolls op je bord en je moet dit best snel doen. Dompel een rijstvel 2 seconden in de kom met water en leg het vel op je bord. Beleg ‘m snel met wat spinazie, wortel, avocado, kokosei, komkommer, verse basilicum en de pittige garnalen. Vouw de springroll dicht en klaar is je maal. Dip de springroll lekker in wat sojasaus!

Je kunt ervoor kiezen om eerst een aantal springrolls te rollen en op een bord te leggen (pas op: niet stapelen, dan plakken ze aan elkaar) of je eet ze gewoon meteen en blijft tijdens het eten rollen.

De belangrijkste truc om dit rollen tot een suces te maken is; zorg dat je heel kort onderdompelt, werk dan heel snel en beleg alleen een vierkantje in het midden van het ronde vel. Vouw dan de boven en onderkant over het beleg heen en rol de springroll dan op z’n zij op. Zo krijg je mooie nette rolletjes. Iets dat ik pas ontdekte ná het maken van onderstaande foto, hahaha.

Maar ook als je rol er super kut uitziet, dat doet niets af aan de smaak. Mensen; dit is vetttt lekker.

springrolls

Je las het al, maar ik vond het dus echt een super lekkere maaltijd. De smaken combineerden perfect met elkaar. Vooral dat kokosei is een hit en die pittige garnalen van Vomar vond ik ook echttttt geweldig. Overigens zijn die garnalen totaal niet pittig, maar wel erg lekker. De mango zorgt voor een zoete hint, de komkommer voor frisheid, de basilicum voor een beetje diepte en de wortel en spinazie vooral voor body. Dikke aanrader dit!!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

springrolls

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!

2 reacties op “Springrolls met pittige garnalen, kokos en komkommer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *