Romige pasta met citroen en courgette

Goodmorning partypeople! Welkom bij weer een nieuw receptje voor pasta met citroen! Ik heb de laatste tijd vet vaar zure cravings; zin in citroenen, augurken, kappertjes. Echt wonderlijk! Maar goed, we gaan er gewoon voor en daarom dook ik laatst de keuken in om een romige pasta te maken met citroenen. Ik heb echt een miljard citroenen staan bakken in een koekenpan en het was het einde. Nu alweer zin in. Toch zat er ook iets in dit recept wat absoluut intens goor was; de kikkererwtenpasta van appie moet je echtttt niet kopen. Zo smerig. Maar verder; topreceptje. Zin in? Aan de slag dan! PS: het is zo klaar, yay!

Nodig voor 2 personen:
– 1 courgette
– 3 citroenen
– 1 pakje kookroom
– een handje tuinbonen uit de vriezer
– wat verse basilicum
– 1 eetlepel pijnboompitten
– beetje roomboter
– pasta voor 2 personen

Bereiding
Je begint met het bakken van de citroenen. Snijd de citroenen in plakjes, verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de citroenen voor 10 minuten in de koekenpan op middelmatig vuur. Schud de pan niet te vaak; je wil dat de citroenen een beetje goudbruin kleuren (zie de achterste citroen op de foto hieronder).

Snijd ondertussen courgette klein en kook alvast wat pasta gaar in 8 minuten.

Zodra de citroenen klaar zijn haal je ze uit de pan. Je hoeft de pan niet schoon te maken in de tussentijd. Bak dan de courgette en tuinbonen in de pan met een beetje olie of boter. Schenk daar na een paar minuten de kookroom bij en doe de citroenen erbij. Roer de gekookte pasta erdoor en klaar is je pasta. Top ‘m af met wat verse basilicum, pijnboompitten en breng op smaak met peper en zout.

pasta met citroen

Ik vond het echt een lekkere pasta met citroen, behalve dat ik dus die kikkererwten pasta had gebruikt en die was echt gorttttttdroog. Echt al het vocht uit m’n gerecht (en uit m’n mond) werd opgezogen door die kikkererwtenpasta. Echt goor. En ik vond de tuinbonen in het recept ook niet echt een bijzondere toevoeging, maar misschien dat dat ook kwam door de combi met die gore pasta. Ik denk dat het recept wel echt veel lekkerder is als je normale pasta gebruikt en dan kun je prima de tuinbonen ook toevoegen. Maar het hoeft niet.

Al met al heb ik lekker gegeten en voldeed dit recept helemaal aan m’n citroenen-craving. Eind goed, al goed :D.

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

pasta met citroen

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

8 reacties op “Romige pasta met citroen en courgette

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *