Pasta met salieboter, gebakken ham en doperwtjes

Hey hey! Vandaag heb ik een geniaal en simpel recept voor je. Ik ben zelf dol op salieboter als pastasaus, omdat het SUPER lekker is, maar ook echt bijzonder makkelijk en snel klaar te maken is. Om de pasta wat spannender te maken, combineerde ik de saliebotersaus met doperwtjes en gebakken ham en dat werd – bescheiden als ik ben – een ongekend groots en meeslepend succes. Zin in pasta? Let’s do this!

Nodig voor 2 personen (grote portie):
– 250gr verse pasta
– 1 pakje parmaham (stuk of 6-8 plakjes)
– een handje bevroren doperwtjes
– 15gr verse salie
– 100gr roomboter
– 100ml kookroom
– 70gr pecorino (geraspt)

Bereiding
Snijd de parmaham in stukjes en bak in een koekenpan op middelmatig vuur even aan met een beetje olijfolie. Voeg de doperwtjes hier aan toe en hussel door elkaar. In totaal ben je hier zo’n 5 a 10 minuten mee bezig.

Maak de saliebotersaus als volgt: snijd de salie in stukjes. Smelt de boter in een pannetje op middelmatig vuur. Doe dan de salie erbij en schenk er kookroom en de geraspte kaas bij. Laat de kaas smelten en blijf roeren tot je een lekkere dikke saus hebt, op middel tot laag vuur. Mjam!

Kook de pasta in een paar minuten gaar, roer de salieboter er doorheen en serveer de ham en doperwten on top. Of roer gewoon alles door elkaar en eet smakelijk!

Oh; breng eventueel op smaak met peper. Zout is niet nodig; dat zit al in de kaas en ham. EET SMAKELIJK!

pasta salieboter parmaham erwtjes

Ja mensen; een kind kan de was doen. Dit is super simpel en suuuuuper lekker. Ik HOU van knapperig gebakken ham en salieboter. De doperwten zijn puur ter opvulling van je bord en zodat je nog een beetje groentes binnen krijgt. Het is verder natuurlijk niet echt een smaakvolle of spannende groente, dus je kan ze ook achterwege laten. Maar al met al vond ik het een verrukkelijk maaltje en ik weet zeker dat ik dit vaker ga maken. Nu jij nog!

Side notes: je kan natuurlijk ook zelf je pasta maken; nog lekkerder. Ik gebruik deze pastamachine om zelf pasta te maken en gebruik dan 300gr bloem, 1 ei en ongeveer 100ml water. Ennn ook een handige side note; normaal maak ik de helft van de saus en dat zou ook wel genoeg moeten zijn voor 2 personen, maar ik had trek en echttt veel zin in saus, dus ik ging er voor. Uiteindelijk vond ik deze hoeveelheid niet heel exorbitant, maar ik wilde het toch ff vermelden, mocht jij nou wel met een halve pan saus overblijven, dan is dat niet gek.

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

pasta salieboter

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

5 reacties op “Pasta met salieboter, gebakken ham en doperwtjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *