Gebakken gnocchi van spinazie met tomaat, courgette en buffelmozzarella

Gnocchi met tomatensaus en buffelmozzarella

Door Elske – Joehoe leuke mensen! Voor degene die mijn blogs hier vaker lezen is het misschien geen geheim dat ik mijn boodschappen geregeld bij Lidl doe. Tijdens de Italiaanse weken (themaweken) daar ben ik los gegaan op Amerena kersen, Piandina (soort italiaanse platbrood), olijfolies en ook op deze gnocchi bereid met spinazie, vandaar de groene kleur. Die laatste leek mij namelijk heel geschikt voor een recept. Ready? Let’s go!

Oh en trouwens: maak je geen zorgen als je geen gnocchi bereid met spinazie kunt vinden. De neutrale gnocchi doet het vast ook prima! Of voeg twee handen verse spinazie toe aan het einde van dit recept. Kan ook!

Nodig voor 2 personen:
– 1 pak gnocchi (400 gram)
– halve pot tomaten- of pastasaus met basilicum
– 1 courgette
– 2 teentjes knoflook
– 1 handje cherrytomaten
– 1 bol buffelmozzarella

Kook de gnocchi volgens de verpakking gaar. Spoel ze daarna direct af met koud water, anders hecht de zetmeel uit de pasta zich teveel aan de gnocchi en dat is niet handig, omdat we ze hierna gaan bakken. Spoel ze dus echt goed af. Ik wil dit soort stappen normaal ook wel eens overslaan, maar dat kan ik deze keer niet echt aanraden. Zet ze na het afspoelen even aan de kant.

Goed, genoeg warnings, verder met het recept. Pak een koekenpak en doe hier een scheut olijfolie in. Draai het vuur halfhoog en pers de gepelde teentjes knoflook boven de olie uit. Laat langzaam bakken. Ondertussen was en snijd je de courgette in kleine blokjes. Voeg deze toe aan de pan en bak voor zo’n 5 minuten mee. Was de cherrytomaatjes, halveer ze en voeg ook toe aan de pan. Bak dit samen totdat de courgette goed gaar is en voeg de pastasaus toe. Roer alles door, kruid met peper en zout en proef even.

Goed op smaak? Top! Draai het vuur zacht en voeg de gnocchi toe aan de pan. Laat rustig sudderen voor een minuutje of 10, eventueel met de deksel op de pan. Serveer dit gerecht met de buffelmozzarella. Die is zo zacht dat je het makkelijk in stukjes kunt ‘scheuren’ en je gerecht er af mee kunt aftoppen. Eet smakelijk!

Gnocchi eindresultaat

Het eindresultaat? Heel smakelijk! Dat zie je niet bepaald aan de uitstraling af, want fotogeniek is het allerminst. Laat zeker die mozzarella niet achterwege en kies minimaal voor buffelmozzarella. Of burrata, ook heerlijk. Maar niet voor de cheape variant gaan, want dat zou echt afbreuk aan de smaak doen.

Toch leuk om eens een andere ‘pastasoort’ te proberen. Hoewel gnocchi geloof ik geen pasta is, omdat het is gemaakt van aardappel. Anyway, dit was een lekker, maar niet zo lekker als deze gnocchi met truffelsaus die ik eerder maakte. Tipje!

2 reacties op “Gebakken gnocchi van spinazie met tomaat, courgette en buffelmozzarella

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *