Dutch weed burger met avocado en sojasaus

Hey hey! Een tijdje geleden spotte ik voor het eerst de Dutch Weed Burger in de supermarkt en dus was het hoog tijd om er zelf mee aan de slag te gaan. Ik heb deze burger voor het eerst gegeten op Lowlands een paar jaar gelden en ben sinds dien fan. Hoe je ‘m op een festival eet (op een groen broodje geloof ik), vind ik echt gewelllllldig, dus ik ben benieuwd of ik dit thuis een beetje kan evenaren. Spoiler alert: het was niet heel erg geweldig. Maar toch deel ik het recept met je, omdat je het gewoon een keer zelf moet uitproberen. Let’s burger!

Nodig voor 2 personen:
– 2x dutch weed burger
– mayonaise
– beetje sojasaus
– een bakje wakame
– 1/2 avocado
– handje spinazie
– 2 hamburgerbroodjes

Lekker met zoete aardappelfrietjes

Bereiding
Bak de burgers in de pan aan beide kanten mooie knapperig. Er staat volgens mij wel op de verpakking hoe lang het precies moet. Maak ondertussen een sojamayonaise door een theelepeltjes sojasaus door de mayo te roeren. Snijd de avocado in plankjes en beleg het hamburgerbroodje vast met een beetje spinazie en wakame.

Leg de burger op het broodje, doe er een dot soja-mayo op en de avocado en eet smakelijk!

dutch weed burger

Ik vond het echt een prima burger, maar had er iets meer van verwacht. De Dutch Weed Burger zelf heeft echt een lekkere structuur en smaak, maar er moet nog wel iets krachtigs bij en dat is wat er bij mij mis ging in dit recept. Zowel de avocado als de wakame als de mayonaise hadden te weinig kracht qua smaak en daardoor werd het geheel een beetje middelmatig. En daar doen we het niet voor. Maar probeer het vooral zelf uit en voeg er nog ff een lekkere smaakmaker aan toe en dan weet ik zeker dat het slaagt. Laat je hieronder weten wat jouw toevoeging was? Thanks!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept makkelijk terugvinden om later nog eens te maken? Bewaar onderstaande foto dan op Pinterest! Dan kom je met één klik bij dit recept terug.

dutch weed burger

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!


2 reacties

Melanie -

Hm, ik heb het nog niet uitgeprobeerd maar ik denk meteen: KIMCHI. Dat geeft een gigantische kick denk ik, en smaakt er denk ik goed bij. Ik heb laatst voor het eerst zelf kimchi gemaakt – simpel, maar kost wel een paar dagen – maar is volgens mij ook wel in de supermarkt te krijgen en in elk geval in de toko en natuurwinkel.

leonie -

Ja dit is echttttt een vet goed idee, behalve dat ik idd geen idee heb hoe ik kimchi maak (veel werk). Maar dan zou je het ff ergens moeten scoren inderdaad. Thanks voor je comment!

Reageer ook