Citroenpasta met kabeljauw en courgette

Hey hey! Een van m’n voornemens voor dit jaar is vaker vlees vervangen door vis. Ik eet misschien maar 1x per maand een stukje vis en heb vaak geen idee wat ik er mee kan doen in m’n avondeten. Dat kan beter; vandaar dat voornemen om 1x per week vlees te vervangen door vis!

Vandaag heb ik meteen al een heel lekker recept voor je. Ik gebruikte als basis dit recept van Allerhande en voegde daar courgette aan toe. Alle credits voor dit recept gaan dus naar Allerhande.

Nodig voor 2 personen: 25gr boter – 1 sjalot – 100ml witte wijn – 150 ml visbouillon – 75 ml kookroom – 1 citroen – 2 stukjes kabeljauwfilet – verse pasta – 1 courgette 

Bereiding
Snijd de sjalot in kleine stukjes en haal de courgette door een spirelli, zodat je linten krijgt. Als je geen spirelli hebt, bestel je er hier een óf snijd je je courgette gewoon in kleine blokjes. Rasp ondertussen ook vast de citroen en snijd de helft van de citroen in dunne plakjes.

Verhit boter in een kookpan en bak de sjalot hierin glazig. Voeg dan 50ml wijn, 100ml visbouillon, kookroom en de citroenrasp toe en breng het aan de kook. Laat het op laag vuur 15 minuutjes doorkoken.

Zet dan ook de koekenpan op het vuur en doe daar de rest van de wijn, visbouillon en het sap van een halve citroen in. Verdeel er ook wat schijfjes citroen bij. Leg de kabeljauwfilets hierin, doe een deksel op de pan en stoof de vis in een minuut of 8 gaar. Ik had op dit punt echt géén idee wat ik aan het doen was. Maar het pakte uiteindelijk goed uit.

Kook ondertussen de verse pasta gaar. Zodra dit gaar is giet je het af en roer je de courgetti erdoor. Roer ook de roomsaus erdoor en breng het op smaak met peper en zout. Serveer de kabeljauw uiteindelijk on top . Eet smakelijk!

kabeljauw

Zo mensen, dat was LEKKER! Ik had verwacht dat het super flauw zou worden, maar dat was het echt niet. Echt een lekker recept! Ik weet niet of ik het echt nog veel vaker ga eten, want ik vond het niet baanbrekend en kan me (een paar weken later) al niet echt meer goed herinneren hoe het dan echt smaakte, maar ik weet nog wel dat ik het heel lekker vond. Haha! Dit is dus een prima recept om klaar te maken. Geniet er van!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept makkelijk terugvinden om later nog eens te maken? Bewaar onderstaande foto dan op Pinterest! Dan kom je met één klik bij dit recept terug.

Pinterest_citroenpasta_kabeljauw

Volg mij op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Dagelijks receptinspiratie op Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!


4 reacties

Robyn -

“Doe een pan op de deksel”😂 maar heerlijk!!

leonie -

HAhahhahaha neeeee. Ok, ik ga dit snel aanpassen 😀

Saskia -

Kookroom vergeten, had nog mascarpone in huis. Op het laatst bij de saus toegevoegd en alleen even opwarmen. Erg lekker ook!

leonie -

jaaa goeie!

Reageer ook