KERST: Bietencarpaccio met burrata en pistache-pesto (voorgerecht)

Hey you! Jaaa, Sinterklaas is het land weer uit en dat betekent dat het hoog tijd is voor de Kerstrecepten 😀 Elske en ik zijn al sinds November bezig met makkelijke Kerstrecepten, zodat jouw Kerst zo simpel mogleijk is. Maar tóch lekker en indrukwekkend.

In deze blog vind je een SUPER simpel recept voor een super lekker voorgerecht. Ik had dit binnen 15 minuten klaargemaakt en het is volledig idiotproof en ziet er toch top uit voor Kerst. Zin in? Aan de slag!

Nodig voor 4 personen: 4 gekookte bieten – 1 basilicumplant – 2 handjes pistachenoten (gezouten) – een scheut olijfolie – 2 bollen burrata* – gemengde sla

*dit is een soort romige buffelmozzarella en het is héél lekker. Je kunt het kopen bij een luxe supermarkt als AH of Jumbo (of bij de kaasboer of Italiaanse traiteur). Je mag ook meer dan 2 bollen gebruiken!

Snijd de bieten in dunne plakjes en verdeel die over 4 platte borden.

Haal de pistachenootjes uit de schil en doe ze in een maatbeker. Schenk daar een scheutje olijfolie overheen en voeg de blaadjes van 1 basilicumplant toe. Houd 4 topjes van de basilicumplant apart; deze gebruik je als decoratie op het einde.

Zet de staafmixer er op en pureer het goedje totdat het een grof geheel is. Eventueel kun je wat extra olijfolie toevoegen als het goedje te droog is.

Verdeel de burrata over de bieten op de borden. Misschien dat je uiteindelijk meer dan 2 bollen wil gebruiken, dat heb je zelf in de hand. Burrata is héél lekker, dus veel is nooit té veel ;-).

Leg in het midden van je bord een handje gemengde sla en top het geheel af met wat flatsen pistache-pesto.

Omdat je in het recept gebruik maakt van gezouten pistachenootjes, hoef je geen zout meer over het gerecht te strooien. Wel kun je er nog een beetje peper overheen verdelen. Eindig met een blaadje basilicum on top. Klaar!

kerst1

Echt een super makkelijke maaltijd, die SUPER lekker is. En hey: ook nog vegetarisch! De smaken combineren echt perfect met elkaar en ik werd er dolgelukkig van. Hopelijk jij ook. Enjoy!

Zoek je een tof cadeau voor Kerst?
Zet mijn tosti-boek TOFFE TOSTI’S op je verlanglijstje of verras iemand anders er mee! Hij kost €14,95 (bestel hier!) en als je ‘m vandaag voor 23:00 bestelt, heb je ‘m morgen in huis.

Zullen we contact houden?
Volg me ook via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *