Plaattaart met hummus, courgette, kaas

Goedemorgen mooie mensen! Ik heb het idee dat ik de laatste tijd vaak met restjes aan het koken ben. Zo ontstond ook dit recept voor plaattaart met hummus en courgette. Koken met restjes klinkt misschien niet zo sexy; het kan wel echt vette recepten opleveren. Deze plaattaart was namelijk een groot succes. Zin in? Let’s bladerdeeg!

Nodig voor 2 personen: 1 rol bladerdeeg – paar eetlepels pompoenhummus – 1/2 courgette – paar olijven uit pot – gedroogde oregano – geraspte kaas

Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat. Je kunt het bakpapier wat om het deeg heel zit gewoon gebruiken in de oven. Chill!

Smeer het bladerdeeg in met pompoenhummus en verdeel er plakjes courgette over. Ik sneed ze ongeveer een halve centimeter dik. Verdeel dan ook wat olijven over de bakplaat, wat geraspte kaas en top af met lekker veel oregano. Dat heeft een lekkere pizza-smaak.

Bak de plaattaart ongeveer 20 minuten af in de oven. Het verschilt behoorlijk per oven (180C), maar zodra het bladerdeeg wat goudbruin kleurt en de kaas mooi bruin wordt, is hij klaar. Eet smakelijk!

plaattaart_humus

En smakelijk eet je zeker. Hoewel ik het bladerdeeg een stuk minder succesvol vond dat het flammkuchen-deeg van tante fanny dat ik vaak gebruik voor plaattaarten, was het verder wel een heel lekker recept. Echt chill om zo wat restjes uit de koelkast op te maken. Mjam!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

plaattaart_humus_Pinterest_recepten

Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!

Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *