Plaattaart met spekjes en bosui (flammkuchen)

Hey you! Heb je zin in een makkelijk en snel recept? Vandaag deel ik het recept voor flammkuchen met spekjes met je. Het is super snel klaar en heel makkelijk zelf in elkaar te flansen. En het belangrijkste: het is lekker!

Het recept is voor 2 personen en het is als avondmaal wel chill om er nog even een salade ofzo bij te maken. Als lunch is de volgende portie in ieder geval perfect:

Nodig voor 2 personen: 1x tante fanny plaattaart deeg – 1 bakje biologische spekjes – 1 klein kuipje crème fraîche – 2 bosuien – beetje verse peterselie – peper

Rol het deeg uit op een bakplaat met bakpapier. Smeer het deeg in met een lekkere dikke laag crème fraîche. Verdeel alle spekjes over de bodem en top af met wat peper. Snijd de bosuien in kleine stukjes en verdeel over de plaat. Bak ‘m dan 20 minuutjes af op 180C, totdat hij een beetje goudbruin kleurt.

Top dan af met wat verse peterselie en klaar is je plaattaart!

Eet smakelijk!

spekjes_staand

Zoals gezegd een lekker makkelijk recept en het smaakte me prima. Het is niet de meest verrassende of verbluffende maaltijd, maar wel gewoon echt een prima lunch of licht avondmaal voor een random dinsdagavond. Enjoy!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

flammkuchen_spekjes_Pinterest_recepten

Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!

Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *