Entrecôte met pesto, rucola, parmezaan & pijnboompitten

Door Elske – Zo af en toe koken wij hier in huis luxe of uitgebreid. We houden er allebei van, maar ik moet toegeven, vaak gaan we soms net zo lief ergens een hapje eten #lui, maar als we het doen, doen we het goed. Zo kocht ik laatst 2 mooie stukjes entrecôte bij de slager, omdat ik een recept in Jamie’s 5 ingrediënten kookboek had gezien wat mijn super lekker leek. Ik deed een paar aanpassingen hier en daar en het werd me een partij lekker! Benieuwd naar het recept? Let’s go!

Voor 2 personen: 2 entrecôtes – 2 eetlepels groene pesto (zelfgemaakt of vers gekocht) – 2 eetlepels pijnboompitten – stuk of 6 zongedroogde tomaatjes op olie – 2 grote handen rucola – 20 gram parmezaanse kaas

Voor erbij: (oven)frites, gebakken aardappeltjes of ciabatta brood.

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan totdat ze goudbruin zijn. Schep ze af en toe om om te voorkomen dat ze aanbranden. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en zet dit even aan de kant.

Ondertussen snijd je het vetrandje van de entrecôte. Geen zorgen: we gaan deze gewoon gebruiken. Snijd het vetrandje in stukjes en bak ze in een andere pan uit. Schep ze vervolgens uit de pan en leg ze op een bord met een stuk keukenrol om de stukjes uit te laten lekken. Maak de pan niet schoon, want in het vet wat net is vrijgekomen uit de stukjes bak je nu de entrecôtes. Het is hoe gaar jij het vlees wilt hebben natuurlijk, maar voor dit recept is rosé bakken wel een aanrader. Bak ze daarvoor 1 minuut aan beide kanten. Leg ze daarna op een snijplank en snijd beide stukken in dunne, lange repen

Pak een bord, smeer daarop de pesto in een fancy halve cirkel, leg daarop de plakjes entrecôte en vervolgens een hand rucola op het vlees. Bestrooi met de zongedroogde tomaatjes, een handje pijnboompitten en de uitbakken blokjes vet. Maak af met een scheut goede olijfolie en wat parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Nou, dit was dus intens lekker, mjam! Wel wat luxer dan normaal, maar ik hoefde er niet mega lang voor in de keuken te staan. Nice! We eten niet heel vaak dit soort stukken vlees en dan genieten we daar extra van. Het recept is geïnspireerd uit een recept uit dit boek van Jamie en ik vind het echt een aanrader. Recepten met weinig ingrediënten die echt makkelijk te maken zijn. Enige puntje van kritiek: ik vind vaak 1 recept geen volledige maaltijd. Dus wij maken er vaak 2 recepten uit die we dan combineren. Heb je er wel net even wat meer werk mee 😉 Of in dit geval serveer je er brood of frietjes/gebakken aardappelen bij.

entrecote_2

entrecote_1

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

2 reacties op “Entrecôte met pesto, rucola, parmezaan & pijnboompitten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *