Back to the Restaurants: 6 toffe restaurants voor een fijn prijsje via TheFork!

Gesponsord – Goedemorgen leuke mensen! Het is weeeeekeeeend! Tijd om leuke dingen te doen. Eén van de dingen waar je mij echt heel erg blij mee maakt is lekker uit eten gaan. Als je mijn blog al een tijdje volgt, weet je dat ik iedere maand wel een keer uitgebreid in een restaurant ga eten. Vandaag deel ik op mijn blog een lijstje met een aantal restaurants die je nog t/m 17 november kunt bezoeken voor een gunstige prijs. Dat zit zo; we weten allemaal dat de horeca het moeilijk heeft door Corona en de bijbehorende maatregelen en daarom steun ik  TheFork met hun Back to the Restaurants campagne. Het idee?

De allerleukste restaurants (van sterrenrestaurants tot bistro’s) in heel Nederland openen hun deuren voor een bijzondere gastronomische beleving waar je voor een zacht prijsje van kunt genieten. Als je reserveert via TheFork.nl dan krijg je nog t/m 17 november 50% op het eten exclusief drank bij restaurants die meedoen. Sommige restaurants bieden zelfs een speciaal Back to the Restaurants menu aan. Zo ga ik volgende week eten bij een restaurant dat al heel lang op mijn lijstje staat; Ratatouille in Haarlem (1 ster!!)<3.

TheFork heeft met de ‘Back to the Restaurants’ campagne het doel om restaurants te ondersteunen, terwijl gasten kunnen genieten van een nieuwe restaurantervaring tegen een gunstige prijs. En daarom deel ik vandaag een lijstje van chille spots waar ik (en jij dus ook) echt eens wil eten. Let’s go!

Ratatouille (Haarlem)
Al jaren kookt topchef Jozua Jaring de sterren van de hemel in het Haarlemse restaurant Ratatouille. Ik heb voor het eerst een hapje van zijn kunsten mogen proeven op Haarlem Culinair vorig jaar. Sinds dien roep ik dat ik hier naartoe wil. Het restaurant schijnt één van de culinaire parels van Haarlem te zijn en speciaal voor Back to the Restaurants heeft Ratatouille een menu samengesteld met onder andere gnocchi met Opperdoezer Ronde en rode mul met truffel. Ik ga er volgende week woensdag naartoe. KAN NIET WACHTEN.

Wil jij ook kans maken op een diner voor 2 bij sterrenrestaurant Ratatouille? Volg Thefork_nl op Instagram, post een story en tag Thefork_nL met #backtotherestaurants en wie weet zit jij volgende maand aan tafel bij topchef Jozua Jaring van Ratatouille.

Dit aten we op Haarlem Culinair in 2019

Konomi (Haarlem)
Verstopt in een zijstraatje van de grote winkelstraten van Haarlem vind je restaurant Konomi. Een pareltje voor traditionele Japanse keuken in een nieuw jasje; van sushi tot wagyu bavette, Japanse curry en tonijn ceviche. Echt mensen, bekijk die menukaart, want je wil meteen een tafeltje boeken.

The Commons (Amsterdam, Groningen, Rotterdam)
Alleen al voor het interieur wil je hier naartoe <3. Ik ben ooit bij de opening van The Commons in Amsterdam City geweest, maar heb toen gek genoeg niets gegeten, hahaha. En sinds dien wil ik er dolgraag nog eens naartoe. The Commons heeft o.a. restaurants in Amsterdam, Groningen, Rotterdam en Den Haag en ze doen allemaal mee aan de Back to the Restaurants campagne. Zin in!

Schermafbeelding 2020-10-08 om 15.24.05

SOIL Vegan Café (Amsterdam)
Toen ik nog in Amsterdam woonde fietste ik hier regelmatig langs. SOIL is een super hippe plek met alleen maar veganistisch eten. Omdat het ook wel een toegankelijk lijstje moet blijven, lijkt dit me ook een heerlijk plekje om eens aan te schuiven. Voor een salade, een bowl, cheezy burger of de weekspecial. Woon je in Amsterdam? Dan mag deze niet ontbreken op je to-visit-lijstje!

Boca Bar Kitchen en Tapa (Haarlem)
Gék ben ik op tapas, maar man, wat eet ik dat weinig. Ik maak het bijna nooit zelf en als ik uit eten ga, kies ik gek genoeg ook niet snel voor een tapas restaurant. Terwijl ik het zo leuk vind. De volgende keer dat ik met vriendinnen ‘een hapje wil eten’ in de stad of ff een borreltje wil doen, ga ik naar Boca Bar Kitchen en Tapa in Haarlem. Ze zitten op een prachtige locatie (aan het Spaarne) en je kunt er ‘een reis over de wereld maken’; door middel van verschillende hapjes. Klinkt heerlijk toch?

IMG_5308

Café Johannes (Amsterdam)
Dit restaurant is absoluut een begrip in Amsterdam. Je vindt het aan de mooie Herengracht. Bij deze topper wordt gekookt met zoveel mogelijk lokale producten en krijg je vervolgens ware kunstwerken op je bord voorgeschoteld, allemaal met een Frans tintje. Wijntje erbij en gaan. Oooh, wat moet dit goed zijn <3.

Parkheuvel (Rotterdam)
Zelf kende ik dit restaurant nog niet, maar na wat rondscrollen op de TheFork.nl stuitte ik op dit pareltje. Het is net als het eerste restaurant in dit lijstje een Michelin Special en dat is sowieso al vrij awesome want t/m 17 november kun je hier dus voor een zacht prijsje eten! Naast de prachtige setting in het Rotterdamse park, belooft een diner bij Parkheuvel een totale experience van amuse tot dessert te zijn. Ik hoop vooral dat Jan meeleest :D.

parkheuvel3

Check hier de lijst met alle restaurants die meedoen aan Back to the Restaurant.

Ik hoop dat je -net als ik- geïnspireerd bent om uit eten te gaan <3. Rest mij nog één ding te zeggen: let’s go #backtotherestaurants!

Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!

Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *