Vegan burgers met cheddar, truffelmayo en portobello

Hey hey! Eens in de zoveel tijd heb ik echt intens veel zin in een DIK broodje hamburger en vandaag is het tijd voor zo’n recept. De burger van vandaag mag dan vegan zijn (je kan ‘m ook met vlees maken), maar het draait vooral om alle smaken er omheen; de cheddar, de ingemaakte uien, de portobello, de saus. Mensen kinderen, wat word ik hier blij van <3.

Ook zin om je tanden te zetten in een dikke unit waarbij de saus tot aan je oorlellen kleeft? LET’S BURGER!

Nodig voor 2 personen: 2x garden gourmet vegan burger – 2 eetlepels vegan mayo – 1 eetlepel truffelolie – 2 plakjes violife vegan cheddar – een paar plakjes courgette – 2 portobello’s – sjalotjes – balsamico-azijn en suiker

Let op: alle ingrediënten zijn te koop in de supermarkt!

Lekker erbij: frietjes! Ik maakte er dit keer koolraapfriet bij, maar vond dat maar matig. Blegh.

Je begint met het inmaken van de uien. Snijd sjalotjes in grove stukken en bak in een pan op middelmatig buur rondom in wat olie. Voeg na 2 minuutjes een scheut balsamicoazijn en een schep suiker toe. Voeg er een beetje water aan toe en doe een deksel op de pan. Laat dit zo’n 20-30 minuutjes lekker pruttelen. Zorg dat het niet droog kookt, dat wil je pas op het laatst doen. Je wil dat de sjalotjes gewoon lekker garen in de balsamico. MJAM!

Bak ondertussen ook even een portobello gaar in de oven. Ook zo’n 20 minuten met een beetje olie in een ovenschaal. Mag ook 30 minuten. op zo’n 180C ongeveer. Dit komt niet zo nauw; als het maar gaar wordt.

Grill de courgette even in de pan zodat die gaar en slap worden. En bak dan de burgers in de pan rondom bruin. Doe op het laatst even een plakje vegan cheddar op de burgers en doe dan de deksel op de pan, zodat de cheddar lekker smelt.

Maak zelf een vegan truffelmayo door vegan mayo te mengen met truffelolie.

Bouw je broodje als volgt op: courgette – truffelmayo – burger – cheddar – ingemaakte uien – portobello – top van het broodje. Dikke prikker erdoor en klaar is je maal! EET SMAKELIJK!

vegan_burger

En? Zit de saus tot aan je oorlellen? Dan beschouw ik het recept als geslaagd :D. Ik vond het echt vettttttt lekker. Een vegan burger die zo smaakvol is, daar mis je geen dierlijk product aan. Het enige wat ik minder vond was de vegan truffelmyo, die was nog niet perfect. Maar verder was het echt een heer-lijk-e maaltijd. Mjam!

Bewaar dit overzicht op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

vegan_burger_Pinterest_recepten

Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!

Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.

Zin om te BBQ’en?
Bestel mijn e-book Gruwelijk Grillen. In mijn e-book deel ik 34 toffe barbecue recepten die iedereen klaar kan maken. De helft van de recepten is vegetarisch, de andere helft bevat vlees of vis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *