Plaattaart met tonijn, courgette & kaas

Door Elske – Hoi leuke lezers! Vandaag heb ik weer een vet chill én makkelijk recept voor je. Word ik namelijk niet alleen blij van, jij vast ook! Het is (wederom) een recept voor een plaattaart van bladerdeeg, alleen nu met een topping van tonijn, courgette en kaas. Ik moet toegeven: ik was vooraf wat sceptisch over het eindresultaat, maar het was heer-lijk. Dus we gaan direct maar door naar het recept. Let’s plaattaart!

Voor 2 personen *: 1 rol vers bladerdeeg ** – 2 eetlepels crème fraîche – 3 eetlepels tomatenpassata (zoiets) – 2 theelepels tijm – 1 (rode) ui – 1 courgette – 1 blikje tonijn op water – 2 grote handen geraspte kaas – 1 bol mozzarella – eventueel 1 eetlepel kappertjes
* ik weet dat er veel recepten zijn die plaattaarten met 1 rol bladerdeeg voor 3 tot 4 personen aangeven maar come on; wie zit er daarna nou echt vol? Deze plaattaart ging bij ons met z’n tweeën in ieder geval makkelijk op!
** Ik vind die van Lidl erg chill en kost maar €0,69

plaattaart_tonijn_1

Verwarm de oven voor op 180 graden en rol het bladerdeeg uit over een bakplaat. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg en stop het voor 10 minuten in de oven zodra hij de 180 heeft bereikt.

Ondertussen snijd je de courgette en ui in plakjes en bakje deze op middelhoog vuur voor zo’n 5 minuten. Kruid met tijm, peper en zout. Maak nu alvast een sausje door de passata, crème fraîche en een theelepel tijm in een schaaltje te mengen.

Haal de bakplaat met bladerdeeg even uit de oven, maar laat de oven aan staan. Is het deeg wat omhoog gekomen? Geen paniek; dat maakt hem juist straks lekker knapperig! Je kunt dit gewoon weer plat drukken door de saus op het vel bladerdeeg te smeren. Verspreid het over het gehele vel zodat er overal wat saus zit. Bedek daarna met de gebakken courgette en ui. Laat het blikje tonijn uitlekken en verspreid dat ook over de plaattaart. Top af met plakjes mozzarella en geraspte kaas en zet voor nog zo’n 10 minuten in de oven, totdat de rand van het bladerdeeg mooi goudbruin is. Top af met een eetlepel kappertjes (uitgelekt) als je dat lekker vindt. Smakelijk!

OH jongens dit was echt een toprecept. Ik wist niet of de tonijn goed zou combineren met de courgette, maar dat deed het dus! Qua smaak had het veel weg van een pizza tonno én daar hou ik dus echt wel van. En jij? Ben jij team tonijn of team liever niet?

Oh, btw. Mocht je denken: ik mis de mozzarella op de plaattaart. Klopt. Het smaakt nog lekkerder mét mozzarella maar ik geef Jumbo op de schuld dat ik het mis hier. Ik wilde de mozzarella namelijk verscheuren en over de plaattaart verspreiden totdat ik tijdens het verscheuren stukjes bruin touw (??!) tegen kwam ín de bol. Goor toch? Nou die heb ik dus maar verwijderd van de plaattaart. Smaakte evengoed heer-lijk, maar ik denk dat je het met mozzarella nog nét even tot het niveau pizza-heerlijkheid haalt. MJAM!

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.


1 reactie

daisy -

Wat ook lekker is, is bladerdeeg met daarop tonijn en uit, tomaat en courgette in plakjes erboven op. nomnomnom

En wat ontzettend goor van de mozzarella.. iehl

Reageer ook