Kant & klaar #61: Noedels met spek en zoet zure saus en groentemix van De Kroes (Plus)

Door Elske – In opvolging van kant & klaar #60 is hier vandaag de recensie van de andere maaltijd die ik kocht bij Plus Supermarkt. Als je die blog hebt gelezen dan weet je dat ik, in tegenstelling tot Leo, niet zo vaak bij Plus kom, omdat het niet in mijn buurt zit. Nu was ik er voor de verandering wel eens en nam direct twee maaltijden mee. De eerste maaltijd stemde mij zeer positief, dus ik was ook benieuwd naar deze Aziatische maaltijd.

Misschien wordt je niet gelijk enthousiast van de naam. Spek? Tja, dat klinkt wellicht niet zo lekker, maar als je wel eens een goede speklap of buikspek gegeten hebt dan weet je ook dat dat goddelijk is en dus het proberen waard. Vraag Leo maar: die heeft namelijk een fantastisch recept voor speklappen op de barbecue in haar nieuwe e-book Gruwelijk Grillen staan. Natuurlijk ga je die niet vinden in een kant-en-klare maaltijd, maar ik was wel benieuwd naar de smaak van deze. Het ziet eruit als een soort babi pangang en dat vind ik mega lekker, dus ben benieuwd. Let’s test!

Het assortiment
Zoals ik in de vorige recensie vertelde: Plus heeft een behoorlijk uitgebreid assortiment als het op kant-en-klare maaltijden aankomt. Appie spant wat mij betreft nog altijd de kroon, maar Plus doet zijn best met voldoende variatie in de maaltijden. Zeker met het inkopen van deze maaltijden van De Kroes. Misschien zijn ze ook bij andere supers te koop, maar ik spotte ze bij de Plus voor het eerst. Ik kan de prijs niet meer terugvinden, maar ik geloof dat deze maaltijd tussen de €3 en €4 kostte.

De bereiding
Deze maaltijd bereid je in de magnetron. Je prikt gaatjes in de folie en zet de maaltijd voor 7 minuten op 800 watt in de magnetron. Daarna kun je smikkelen. Hoop ik..

kant&klaar61

De smaak
Eerste reactie; lekker! Ik hou van zoetzure saus dus als jij dat ook doet, dan is dit je maaltijd. Het vlees was best lekker knapperig aan de buitenkant, maar mals aan de binnenkant. Het haalt het natuurlijk niet bij een vers bereide buikspek of speklap, maar ik vond dit echt prima.

Maar er zijn ook wat puntjes van kritiek. De groente was een beetje verslapt, er zaten een paar grote stukken (slap) vet aan het vlees wat niet eetbaar was én ik was op een gegeven moment wel uitgekeken op de smaak. Waar ‘ie bij de eerste happen nog lekker en leuk was, werd het op een gegeven moment, na drie kwart maaltijd, wat saai.

Toch geen reden voor noodsignalen en rode kruisen, want deze maaltijd is gewoon lekker. Zowel qua looks als smaak echt wat anders dan de standaard Aziatische maaltijden die je vindt in de supermarkt en dan is dit een leuk alternatief. Dus heb je daar zin in, dan raad ik deze maaltijd zeker aan!

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.


2 reacties

Karlijn -

Holy moly, nummer 60 alweer! Blijf het leuk vinden ze elke week te lezen :)

elske -

Leuk om te horen Karlijn :)

Reageer ook