Pasta pesto met zongedroogde tomaat en rucola

Goedemiddag leuke mensen! Wie heeft er zin in een lekker en makkelijk recept? Vandaag deel ik weer eens een recept voor pasta pesto met je. Daarvan staan er al om en nabij een miljoen online hier op mijn blog, maar nog nooit maakte ik deze variant. Terwijl het zo simpel is! En man, wat was het lekker.

Wie o wie heeft er zin in pasta pesto met zongedroogde tomaat en rucola? HANDJES!

Nodig voor 2 personen: 250gr verse spaghetti* – 15 gr basilicum – 2 eetlepels pijnboompitten – scheut olijfolie – 2 eetlepels parmezaanse kaas – wat zongedroogde tomaten uit pot op olie – 2 handjes rucola – 1 teentje knoflook

Je gaat in dit recept zelf pesto maken en dat is echt heel simpel; je meng de basilicum met pijnboompitten, olie, het teentje knoflook en parmezaanse kaas tot een papje. Doe dit bijvoorbeeld in een soort keukenmachine of met de staafmixer, óf gewoon oldskool met een vijzel of door alles fijn te snijden met een goed hakmes.

Kook de pasta in 4 minuten gaar; het grote voordeel van verse pasta is niet alleen dat het veel lekkerder is dan gedroogde pasta, de kooktijd is ook nog een stuk korter.

Roer vervolgens je gekookte pasta door de pesto en top ‘m af met zongedroogde tomaat en een handje rucola. Klaar!

IMG_9223

Hallo lekker maaltje dat binnen 10 minuten op tafel staat! 😀

Eet smakelijk!

Sponsor je girllll
Ja mensen, ik heb nog iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Tja, het zijn gekke tijden dus het sponsoren van je favoriete zzp’er is helemaal niet zo’n vreemd idee :D.

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!


Reageer ook