Leo’s dagboek van 20, 21 & 22 mrt: een super chill weekend

Hey allemaal! Goedemorgen in deze nieuwe week! Vandaag praat ik je gezellig bij over vrijdag, zaterdag en zondag in Corona-crisis. Zaterdag was echt een topdag, zondag iets minder (ik moet ongesteld worden en dat hangt als een donderwolkje boven mn hoofd) en vrijdag was ik best productief. In dit dagboek vertel ik je er alles over, zodat jij een gezellig momentje op je dag hebt. Zin in? Kopje thee erbij en lezen maar!

Vrijdag: casual friday
Waar ik in mijn artikel ‘10 tips voor thuiswerken‘ schreef dat je vooral niet in je joggingbroek moet gaan werken, mag (..) dat op vrijdag wel. Dat is toch een beetje zo’n hangerige, laatste dag van de week. Dus; casual friday it is!

IMG_0050

’s Ochtends was ik bezig met m’n dagboek, teksten voor een winactie, ik schreef recepten uit en maakte een tosti voor lunch. En wel een van m’n favoriete tosti’s uit mijn eigen Tosti boek:

IMG_0059
Tosti vruchtenhagel is the best!!

Na de lunch ging ik aan de slag met facturen en andere administratieve dingen, verwerkte ik wat feedback voor een campagne en was het tijd voor een fotoshoot op bed.

Winactie
Ik vind het wel handig dat Jan nu thuis werkt, want normaal zou ik voor een foto van mezelf altijd in de weer zijn met statieven en ingewikkelde situaties waarbij ik moet aftellen tot 10 en dan is de foto weer scherpgesteld op het verkeerde en zitten er duizend kreukels in het dekbed en weet ik wat voor ellende nog meer; nu kon Jan me mooi helpen met deze foto voor de winactie met Covers & Co:

Schermafbeelding 2020-03-23 om 11.01.40
Ik kies vanmiddag een winnaar voor deze winactie!
23E883F6-BE51-4EB5-859F-1ACAFBC40B73
Teddy wilde ook wel even poseren voor de foto

Rond een uur of 4 vond ik het mooi geweest; tijd voor weekend. Ik ging ff boodschappen doen voor Coq au vin en daarna had ik m’n tweede digitale borrel van de week. Dit keer met Aniek, die behoorlijk onherkenbaar is op de screenshot:

Schermafbeelding 2020-03-23 om 10.14.26
Hahahha we hebben zo hard gelachen om dit “filter”. Ik wist helemaal niet dat dit in Facetime zat?!

Na de rete gezellige digitale borrel was het tijd voorrrrrr KOKEN! Begin deze week had ik een blogpost geschreven over 10 recepten waar je nu eindelijk tijd voor hebt. Een van de recepten was mijn zelf bedachte coq au vin en ik had ’t al ja-ren niet klaargemaakt. Tijd om weer eens de keuken in te duiken met kippenbouten, abrikozen, paprika en rode wijn. En duuuuuuuude het lukte weer mega goed en het was zo lekker. Zelfs zó lekker dat…

FullSizeRender

Jan dit oschreef als “de lekkerste coq au vin die ik ooit heb gehad“. WOW 😀 Jeeeeej!

Super chille zaterdag
Op zaterdagochtend werden we wakker in een zonovergoten slaapkamer. Wat heerlijk! We hadden weinig plannen dit weekend en dat is echt uitzonderlijk, want normaliter zijn onze weekenden helemaal vol. Nu konden we niet zo veel en dat was eigenlijk heerlijk. Ik begon de dag met lezen in bed en daarna hebben we even gebeld met allemaal familie. Iets waar we normaal de tijd niet zo uitgebreid voor nemen. <3

IMG_0112

Rond een uurtje of 12 was het tijd voor pannenkoekenontbijt. YES. Ik had – in case shit the fan zou hitten– wat pannenkoekenmixen met alleen water toevoegen in huis gehaald en dat kwam nu wel goed uit, want we hadden niets anders in huis (brood overal uitverkocht). En het was echt heerlijk! Een lekker ontbijtje ín de zon op het dakterras. Ja, het was koud, maar mán wat maakt de zon me blij.

Schermafbeelding 2020-03-23 om 10.12.04

’s Middags hadden we het plan om lekker te gaan wandelen in de duinen. We hadden toch veel binnen gezeten deze week, dus dit was een welkome afleiding. En het was dan ook echt verrukkelijk!

We reden met de auto naar Parnassia, bij Bloemendaal aan zee. Op de parkeerplaats hield iedereen gepaste afstand van elkaar en in de duinen zelf was het drukker dan anders, maar nog steeds erg rustig. Als je mensen tegenkwam, hield iedereen heel netjes 2 meter afstand van elkaar. We kwamen maar een paar “groepjes’ mensen tegen die toch gezellig samen op de foto gingen voor een “corona selfieeeee”. Super dom. Maar verder was het écht rustig.

Schermafbeelding 2020-03-23 om 10.13.58

85702630-1302-410d-b114-58d4901e7805

Eenmaal thuis ging Jan aan de slag met voorbereidingen voor ons Big Green Egg feestje van vanavond. Met z’n twee welteverstaan, maar het was een prachtige dag om te barbecuen en we hadden nog een rosbief in de vriezer liggen <3. Ik shopte ondertussen nog even een 1000-stukjes puzzel bij een spelletjeswinkel hier in de buurt. YES!

’s Avonds aten we een verrukkelijk stukje rosbief met een chimichurri uit het kookboek van Helmi Smeulders.

IMG_0142

Schermafbeelding 2020-03-23 om 10.13.38
Deze situatie is top

Zondag: thuis sporten, brood bakken & puzzelen
Op zondagochtend werd ik wakker met allerlei berichtgeving over mensen die op zaterdag massaal de straat op waren gegaan; de markten waren vol, de stranden alles behalve rustig, de duinen druk bezocht en het Vondelpark liep over van Bootcampende mensen. En men was er behoorlijk boos om. Geheel terecht, maar shit, opeens voelde ik me een soort idioot die óók deze week nog had gebootcampt in het park en óók dit weekend naar de duinen was geweest. Maar alles volgens de regels; altijd op 1,5 meter afstand van mensen, niet in contact met elkaar en mocht het ergens mega druk zijn, dan zou ik meteen rechtsomkeert maken. Maar toch voelde ik me er stom over…

Schermafbeelding 2020-03-23 om 10.14.36
Zondagochtend verwijderde ik deze story. Toch met het idee dat ik misschien mensen wel inspireer om er ook lekker op uit te trekken, terwijl je niet duidelijk op de foto ziet dat wij absoluut wel maatregelen nemen terwijl we dat doen.

En dat was de reden dat ik ook m’n bootcamp lesje in het park die zondagochtend cancelde. Shit, ik had er juist zo’n zin in. En ik weet zeker dat als ik wel was gegaan, dat we wederom allemaal afstand van elkaar zouden houden en mocht het druk zijn in het park, ik toch naar huis zou gaan. Maar het voelde niet juist om nu buiten te gaan sporten, dus ik deed het niet. En daarom was het op zondagochtend tijd voor een Bijzonder Uitzonderlijke Situatie. Vond je het al Wereldveranderlijk dat ik onlangs buiten had staan bootcampen (ik wel)? Nóg meer verbaasde ik me over het feit dat ik zondag… THUIS heb gesport. Op m’n dakterras. In de zon. En het was verrukkelijk!

DCBDEEF3-8145-42C5-BF99-097333F5AA82
k a p o t

Daarna was het tijd voor flinke puzzel-sessies. Jan en ik zijn verslaafd en hebben de puzzel nét niet afgekregen dit weekend.

B6B02936-ED99-4C5D-97FB-6CC0ECCE8B47

In de tussentijd dook Jan lekker de keuken in om een brood te bakken in de creuset pan. Dat recept staat inmiddels online en kun je hier lezen. (klikken = lief!)

FullSizeRender 2

’s Middags nam ik nog even een pauze van het puzzelen door de voorraadkast op te ruimen. Dit stond al weken op m’n planning, maar het kwam er steeds niet van. Nu ik vandaag zoveel mogelijk binnen doorbracht, was dit een mooi klusje.

IMG_0195

Daarna ging ik ff boodschappen doen en toen ik merkte dat het heel rustig was op straat, heb ik er nog een klein wandelingetje aan vast geknoopt. Wederom; alles op afstand van elkaar. Alleen, altijd 1,5 meter afstand van andere mensen, ik raak niets aan (en heb uiteraard totaal geen klachten qua verkoudheid of iets).

Schermafbeelding 2020-03-23 om 10.13.20

Op zondagavond was het tijd voor een digitale borrel met m’n vriendinnengroep. We zouden elkaar eigenlijk aanstaande zaterdag zien, maar dat gaat uiteraard niet door. Dan maar zo! En dat was rete gezellig, zoals je ziet hahaha.

IMG_0201

En dat was mijn weekend!

Inmiddels is het maandag en is het tijd voor een nieuwe week vol positiviteit. Is het niet om jou vrolijk te stemmen, dan wel om mezelf een beetje opgewekt te houden. Dus! Volg vooral deze week ook weer De Poezen Podcast op Instagram voor gezellige #thuiswerkenmetkatten-content en blijf gezellig m’n blog lezen. Ik merk het écht in de bezoekersaantallen dus daar word ik vrolijk van. Overigens kun je deze week ook weer wat lekkere nieuwe recepten online verwachten. Nóg meer reden om m’n website te bezoeken.

Verder heb ik – uiteraard- weinig plannen. Morgen date night met sushi (thuis), er komt een journalist langs deze week, ik ga sporten en wél behoorlijk exciting; mijn doel deze week is om ein-de-lijk eens die blogpost over onze buitenkeuken online te zetten. YES. 😀

Sponsor je girllll
Ja mensen, ik heb nog iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Tja, het zijn gekke tijden dus het sponsoren van je favoriete zzp’er is helemaal niet zo’n vreemd idee :D.

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *