Gesponsord – Hey you! Vandaag is het tijd voor een recept waarvan ik bijna zeker weet dat het een hit wordt; ik maakte Mexicaanse lasagne – voor het eerst ooit- en het was gewellllldig. Dit is nou écht een tof recept voor Gewoonwateenstudentjesavondseet.nl. Het is makkelijk (je hoeft niets te snijden!!), smakelijk, een perfecte portie, voedzaam, LEKKER en je gebruikt geen ingewikkelde boodschappen. Bovendien kun je het recept ook nog heel makkelijk vegetarisch maken, door het gehakt weg te laten of te vervangen door een vega ingrediënt. Echt een recept voor iedereen die van lekker en makkelijk houdt dus :D. En ook best een verrassend recept, toch? Ik had gewoon nog nooit eerder bedacht dat ik met Tex Mex ingrediënten, prima ook een lasagne kon maken. Misschien zelfs beter… Zin in? Aan de slag!
Dit zijn alle ingrediënten die je nodig hebt:
Is het je in de ingrediëntenlijst opgevallen dat je NIETS hoeft te snijden in dit recept? Vetttt chill.
Mexicaanse lasagne
Ingrediënten
- 6 stuks Santa Maria Wrap Tortilla Original Large
- 1 zakje Santa Maria Burrito Seasoning mix
- 150 gr geraspte kaas
- 150 gr mais
- 400 gr kidneybonen
- 300 gr biologisch rundergehakt of vervang dit door vega gehakt
- 350 gr gezeefde tomaten (passata)
- 125 gr crème fraîche
Instructies
- Bak het gehakt rul in een grote (wok)pan. Als alles bruin is, doe je de bonen en mais erbij. Roer dit door elkaar. Voeg dan ook het hele zakje Burrito kruiden van Santa Maria toe en roer alles door elkaar. Voeg dan ook meteen de gezeefde tomaten toe en roer het door elkaar. Zet het vuur uit.
- In plaats van lasagne-bladen gebruik je in deze Mexicaanse lasagne wraps als “body” van de lasagne. Ik gebruik de grootste van Santa Maria en knip die op maat, zodat ze qua breedte precies in mijn ovenschaal passen. Dit hoef je niet te doen, maar zag er bij mij voor de foto toffer uit. De restjes die je van de wraps afknipt, kun je in de oven 10 minuutjes op 180C knapperig bakken; heb je ook nog een lekkere snack voor tijdens het koken (dit is namelijk hoe je zelf tortilla chips maakt ;-)).
- Maar je kunt de wraps dus ook prima heel erin doen; dan vouw je de zijkanten een beetje omhoog langs de ovenschaal. Anyway; bouw je lasagne als volgt op:
- Begin met een wrap en doe daarop een laagje saus. Bedek steeds met een wrap en saus, totdat je eindigt met een wrap. Je mag tussendoor nog een beetje crème fraîche op de wraps smeren, maar het hoeft niet op iedere wrap. Smeer de bovenste wrap in met een dikke laag crème fraîche en strooi alle kaas erover.
- Bak de lasagne vervolgens net zo lang af in de oven totdat de bovenkant mooi goudbruin is. Ik deed ‘m 20 mintuten op 180C en daarna nog even onder de grill en toen was ‘ie perfect.
- Top af met een beetje verse peterselie (vooral voor de sier) en eet smakelijk!
Yessss, wat was dit lekker! Bijna lekkerder dan gewoon lasagne, omdat het qua bereiding veel makkelijker is en het eindresultaat veel beter lukte. Bij mij wordt gewone lasagne altijd veel wateriger en dat was hierbij helemaal niet het geval. Bovendien vond ik de smaken echt helemaal heerlijk, vond ik de portie per-fect en is het behoorlijk chill dat deze maaltijd vol vezels zit. Bonen zijn goed voor je. Love it!
Wat ik zo leuk vind aan Tex Mex koken, is dat het bij uitstek geschikt is om met veel groentes te koken en zo helemaal te voldoen aan de schijf van 5. Bovendien is het heel erg geschikt om er vegetarische recepten mee te maken. Ik weet zeker dat dit recept met vega gehakt of paprika in plaats van rundergehakt, net zo lekker is. Mjam!
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!
Janneke zegt:
Ik mis in de ingrediënten lijst de gezeefde tomaten en de crème fraiche.. toch even terug naar de supermarkt want we waren halverwege het koken! Maar was lekker!
leonie zegt:
Oooh shit, sorry! Inmiddels staan ze erbij. Fijn dat het lekker was!
Anne zegt:
Wat voor gezeefde tomaten iets moet je halen? Deze staat wel in het recept en niet in de ingredientenlijst! 🤓
leonie zegt:
Jaaa sorry, super slordig van me. Ik gebruik gewoon zo’n pakje van Heinz, maar het maakt eigenlijk niet uit. Ongeveer 400gr is top.
Anoniem zegt:
Ik heb het al heel vaak gegeten en het is heerlijk!!!
leonie zegt:
Jaaa wat leuk om te lezen 😀
Naomi zegt:
Een zelfde soort recept maak ik vaak, maar dan in een taartspringvorm, past precies met die ronde tortilla’s!
Maik zegt:
Altijd welkom om wat leuke simpele gerechten te komen koken???? cooking skills beetje verbeteren????
Anmari zegt:
Mooi blog!! Ziet er smakelijk uit!
leonie zegt:
Dank je wel! Is het absoluut 😀