Mexicaanse lasagne

Gesponsord – Hey you! Vandaag is het tijd voor een recept waarvan ik bijna zeker weet dat het een hit wordt; ik maakte Mexicaanse lasagne – voor het eerst ooit- en het was gewellllldig. Dit is nou écht een tof recept voor Gewoonwateenstudentjesavondseet.nl. Het is makkelijk (je hoeft niets te snijden!!), smakelijk, een perfecte portie, voedzaam, LEKKER en je gebruikt geen ingewikkelde boodschappen. Bovendien kun je het recept ook nog heel makkelijk vegetarisch maken, door het gehakt weg te laten of te vervangen door een vega ingrediënt. Echt een recept voor iedereen die van lekker en makkelijk houdt dus :D. En ook best een verrassend recept, toch? Ik had gewoon nog nooit eerder bedacht dat ik met Tex Mex ingrediënten, prima ook een lasagne kon maken. Misschien zelfs beter… Zin in? Aan de slag!

Nodig voor 4 personen: Santa Maria Wrap Tortilla Original Large (6 stuks) – 500gr gezeefde tomaten – 1 zakje Santa Maria Burrito Seasoning mix – 1 klein kuipje crème fraîche – 150gr geraspte kaas – 150gr mais – 400gr kidneybonen – 300gr biologisch rundergehakt*

*je kunt dit gerecht makkelijk vegetarisch maken door het gehakt weg te laten. Of vervang het bijvoorbeeld door een andere soort boon, wat paprika of vega gehakt.

Is het je in de ingrediëntenlijst opgevallen dat je NIETS hoeft te snijden in dit recept? Vetttt chill.

1

Voordat ik je vertel over de bereiding wil ik alvast ff teasen dat ik je verderop in deze blogpost alles ga vertellen over dat jij en ik samen de keuken in kunnen duiken met Santa Maria om iemand die jij kiest, te verrassen! Vet gezellig; iemand verrassen met je kookkunsten is (weet ik uit ervaring) zó leuk en Tex Mex is echt de ideale keuken om dit mee te doen; je kunt eindeloos toffe combinaties met ingrediënten maken. En dan lekker samen opeten. Love it!

EN! Na de zomer organiseer ik samen met Fransescakookt.nl, Ohmyfoodness.nl en Santa Maria iets anders tofs. Daarover later meer!

Bereiding
Bak het gehakt rul in een grote (wok)pan. Als alles bruin is, doe je de bonen en mais erbij. Roer dit door elkaar. Voeg dan ook het hele zakje Burrito kruiden van Santa Maria toe en roer alles door elkaar. Voeg dan ook meteen de gezeefde tomaten toe en roer het door elkaar. Zet het vuur uit.

In plaats van lasagne-bladen gebruik je in deze Mexicaanse lasagne wraps als “body” van de lasagne. Ik gebruik de grootste van Santa Maria en knip die op maat, zodat ze qua breedte precies in mijn ovenschaal passen. Dit hoef je niet te doen, maar zag er bij mij voor de foto toffer uit. De restjes die je van de wraps afknipt, kun je in de oven 10 minuutjes op 180C knapperig bakken; heb je ook nog een lekkere snack voor tijdens het koken (dit is namelijk hoe je zelf tortilla chips maakt ;-)).

Maar je kunt de wraps dus ook prima heel erin doen; dan vouw je de zijkanten een beetje omhoog langs de ovenschaal. Anyway; bouw je lasagne als volgt op:

Begin met een wrap en doe daarop een laagje saus. Bedek steeds met een wrap en saus, totdat je eindigt met een wrap. Je mag tussendoor nog een beetje crème fraîche op de wraps smeren, maar het hoeft niet op iedere wrap. Smeer de bovenste wrap in met een dikke laag crème fraîche en strooi alle kaas erover.

Bak de lasagne vervolgens net zo lang af in de oven totdat de bovenkant mooi goudbruin is. Ik deed ‘m 20 mintuten op 180C en daarna nog even onder de grill en toen was ‘ie perfect.

Top af met een beetje verse peterselie (vooral voor de sier) en eet smakelijk!

2

Yessss, wat was dit lekker! Bijna lekkerder dan gewoon lasagne, omdat het qua bereiding veel makkelijker is en het eindresultaat veel beter lukte. Bij mij wordt gewone lasagne altijd veel wateriger en dat was hierbij helemaal niet het geval. Bovendien vond ik de smaken echt helemaal heerlijk, vond ik de portie per-fect en is het behoorlijk chill dat deze maaltijd vol vezels zit. Bonen zijn goed voor je. Love it!

3

Wat ik zo leuk vind aan Tex Mex koken, is dat het bij uitstek geschikt is om met veel groentes te koken en zo helemaal te voldoen aan de schijf van 5. Bovendien is het heel erg geschikt om er vegetarische recepten mee te maken. Ik weet zeker dat dit recept met vega gehakt of paprika in plaats van rundergehakt, net zo lekker is. Mjam!

Oproep
Wil jij ook iemand verrassen met een tof Tex Mex recept? Dat kan! We doen namelijk weer een fansquare campagne, waarbij jij ook aan de slag kan met de producten van Santa Maria. En het leukste is; we gaan iemand die jij kiest, samen verrassen met Tex Mex. Meld je hier aan voor Fansquare. Uit alle aanmeldingen kies ik samen met Santa Maria een winnaar met wie ik de keuken in duik om een gerecht klaar te maken voor jouw +1.  En die kooksessie doen we op film! 😀 Bij jou thuis, als je dat tof vindt.

Iedereen die zich aanmeldt maakt tevens kans om aanwezig te zijn bij het food-event na de zomer, dat ik samen met Santa Maria, Fransescakookt.nl en Ohmyfoodness.nl organiseer. Het belooft een toffe middag te worden in het teken van lekker eten, omringd met fijne mensen. Waar jij een van kan zijn. Aanmelden kan hierzo!

Zoek je meer inspiratie voor Tex Mex recepten? Kijk ook eens naar het recept van Francescakookt.nl of Ohmyfoodness.nl.

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

Sponsor je girllll
En ja mensen, ik heb nóg iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Thanks!

6 reacties op “Mexicaanse lasagne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.