Bladerdeeg met geitenkaas, abrikozen, walnoten, tijm en spinazie

Hallo leuke mensen! Vorige week had ik de hele week al zin in bladerdeegflapjes. Ik weet niet waarom en ik wist ook niet specifiek wat ik er in wilde (banaan met kerrie? kip met roomkaas? iets met geitenkaas?), maar dat ik bladerdeeg moest eten, stond vast.

Zondagmiddag had ik tijd om ff uitgebreid een lunch te bereiden en dit bleek het uitgewezen moment voor mijn bladerdeeg-cravings. Ik bedacht een variant met geitenkaas, walnoten, abrikoos en spinazie en vertel je zo of dat een goed idee was of niet.

Nodig voor twee personen (middelgrote lunch, klein diner): 4 vellen bladerdeeg – 1 rol geitenkaas* – 2 el walnoten – 10 gedroogde abrikozen – een hand rauwe spinazie – paar takjes verse tijm – 2 el paneermeel – 1 el sesamzaadjes – 1 ei

*ik vond de smaak bij mij nog te weinig geitenkazig, dus als je meer geitenkaas wil gebruiken moet je dat vooral doen!

Leg de vellen bladerdeeg op je werkblad en zorg dat ze ontdooien in ongeveer 5 minuten. Pak er een grote kom bij en meng alle ingrediënten met elkaar; hak de walnoten klein, scheut geitenkaas in stukjes, snijd de abrikozen in kleine stukjes en trek de blaadjes van de takjes tijm. Dit meng je met de sesamzaadjes en paneermeel.

Bak de spinazie in een hete pan met olie totdat het mooi geslonken is. Dit duurt echt maar 2 minuten ongeveer. Druk vervolgens wat vocht uit de spinazie en hak het fijn; zonder dat vocht (dat dep je ff weg). Roer door de ingrediënten in de kom.

Verdeel op ieder plakje bladerdeeg wat vulling en vouw de flapjes dicht. Smeer daar wat losgeklopt ei op en top af met een beetje sesam en wat peper en zout. Bak de bladerdeegflappen 25 minuten op 210C af. Laat ze heel even afkoelen als ze uit de oven komen en eet smakelijk!

flap

Ik vond het mega chill want het voldeed helemaal aan m’n bladerdeeg-craving. Wel was het gerechtje een béétje flauw, dus ik zou vooral een volgende keer lekker veel geitenkaas (of betere, smaakvollere geitenkaas) gebruiken en iets zuiniger doen met de walnoten (maar dat heb ik voor jou in het recept al aangepast; ik gebruikte namelijk zelf een flinke hand walnoten en dat was te overheersend). Dus. Prima recept, maar niet meeeega speciaal. Leuk, vega en lekker. That’s it.

Ga je het klaarmaken denk je?

Word jij nummer 35.000?
Ik heb bijna 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D.

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

Sponsor je girllll
En ja mensen, ik heb nóg iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Thanks!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *