Auberginecurry met kokosrijst en zelfgemaakt naanbrood

Beste mensen! Kun je het geloven dat ik pas vorige week voor het eerst weer curry heb gegeten, sinds ik 1 december terugkwam uit Sri Lanka? Ik dus niet. Ik ben GEK op curry’s, maar ik was wat huiverig om ze thuis zelf klaar te maken, met de heerlijke curry’s uit Sri Lanka in m’n achterhoofd.

Gelukkig heb ik inmiddels wat recepten toegestuurd gekregen voor Sri Lankaanse curry’s, zodat ik binnenkort ook daar mee aan de slag kan. Maar voor nu deel ik nog even een mega chill curry-uit-een-pakje-recept met je. En wel een voor auberginecurry, gemaakt met de currypasta voor massaman curry. Maar who cares wat bij wat hoort; als het lekker smaakt is het tof.

En dat het lekker smaakt kan ik met zekerheid zeggen, want zelfs curry-hatende-Jan heeft z’n hele bord leeg gegeten en vond het zelfs lekker. Ik wist niet wat ik hóórde. SCORE!

Nodig voor 2 personen: 2 aubergines – handje cashewnoten – volle yoghurt – massaman curry pasta – 2 kopjes rijst – 1 blik kokosmelk – beetje verse peterselie – 10cm komkommer – 15 cherrytomaatjes

Voor het zelfgemaakte naanbrood: zelfrijzend bakmeel – volle yoghurt – korianderzaad – grof zeezout – olijfolie

Check hier hoe je zelf naanbrood maakt. Dan concentreren we ons in deze blogpost ff alleen op de curry.

Snijd de aubergine in blokjes van 2×2 of 3×3. Dit komt niet super nauw. Bak een deel van de aubergines in een flinke laag olie in een wokpan op middel tot hoog vuur. Je neemt in dit recept echt ff de tijd om de aubergine goed te laten bakken, want dat proef je straks echt terug. Duurt even, maar dan heb je ook wat.

Je haalt de aubergine pas uit de pan als alle stukjes er lekker gebakken uitzien; ze zijn zacht, smeuïg en een beetje goudbruin. Het kan goed zijn dat je tijdens het bakken wat extra olijfolie moet gebruiken. En bak de aubergine-stukjes niet allemaal tegelijkertijd, want dan pakken de individuele stukjes niet genoeg warmte van de pan en is het helemaal onbegonnen werk. Ik bakte de blokjes van 2 aubergines in 3x ongeveer.

Als alle stukjes er lekker gebakken uitzien, kun je wel gewoon alles bij elkaar in de pan doen en het gewoon nog ff lekker laten bakken.

Voeg dan de currypasta er aan toe en verdun het met wat… yoghurt! Ja, dit is echt lekker!

Laat dit vervolgens lekker pruttelen op laag vuur en concentreer je op de rest van de maaltijd.

Kook de rijst in een kookpan met alle kokosmelk en een scheut water. Roer regelmatig in de pan, zodat de kokosmelk niet aan de bodem vastkoekt. En proef de rijst om te bepalen wanneer hij gaar is. Giet het dan af en vang eventueel wat overgebleven kokosmelk/water op; die kun je nog door je auberginecurry roeren.

Wanneer je rijst bijna klaar is, doe je de cashewnoten vast door de auberginecurry. Niet mega veel, gewoon een paar die je lekker meebakt.

Maak ondertussen ook nog ff een salade van tomaat, komkommer, yoghurt, verse peterselie en wat peper en zout. En vergeet natuurlijk niet om de naanbroodjes te maken.

Serveer alles lekker bij elkaar op een bord, top nog af met wat verse peterselie en eventueel wat cashewnoten. En ik serveer er altijd mango chutney bij; wat echt gruwelijk lekker is.

Eet smakelijk!

IMG_6242

Nou en smakelijk was het zeker! Ik vond het MEGA lekker. Ik was een beetje bang dat het wat eentonig zou zijn, omdat je letterlijk curry maakt van alleen maar gebakken aubergines, maar door de toevoeging van cashewnoten en die tomaat-komkommer-yoghurt salade erbij, was het toch gewoon vet lekker en gevarieerd.

M’n naanbrood was echt To Die For Lekker, dus ook dat maakte het maaltje als echt een geslaagd geheel. Mjam! Ik zou dit zéker nog eens maken.

En jij?

Word jij nummer 35.000?
Ik heb bijna 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D.

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

Sponsor je girllll
En ja mensen, ik heb nóg iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Thanks!

2 reacties op “Auberginecurry met kokosrijst en zelfgemaakt naanbrood

  • ludwine demeulemeester zegt:

    Zeer graag maak ik heerlijk uitziend gerechtAuberginecurry met kokosrijst en zelfgemaakt naanbrood’doch ik zie geen beschrijving hoe ik die ketchupachtige saus moet maken aan de rechter zijde van het bord,noch de beschrijving hoe ik naanbrood moet maken,dank voor de hulp,ludwine

    • De ketchupachtige saus is Mango Chutney en kun je gewoon in de supermarkt kopen, bijvoorbeeld van Patak’s. Voor het naanbrood moet je op het woordje ‘hier’ klikken, dan kom je bij het recept.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *