Koken met kerst leftovers: gevulde puntpaprika met bulgur, stoofpeer en kaas

Door Elske – Hallo daar! Wie heeft er ook veel te veel gegeten tijdens de feestdagen? Oh man; wij rolden door van de pepernoten en warme chocolademelk naar de voorbereidende kerstmarkten met glühwein en vervolgens naar veel te grote kerstdiners met bijpassende wijnen. En voor je het weet zit je weer aan de oliebollen en champagne met oud & nieuw. Heerlijk allemaal, maar voor nu heb je even rustpauze. Even ‘normaal’ doen.

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar bij ons ontploft de koelkast een paar dagen na kerst nog steeds van leftovers van het kerstdiner. En dus bedacht ik me daar een recept mee. Lekker makkelijk, engizins gezond en belangrijker: minder verspilling! Oké oké, na de feestdagen gaat je dit recept misschien iets teleurstellen, maar dan kunnen we daar ook weer aan wennen 😉 Niet elke avond kan geweldig zijn en eten is soms ook maar gewoon eten.  Klaar voor het niet-geweldige-maar-toch-wel-oké-recept? Let’s go!

Nodig voor 1 persoon: 1 rode puntpaprika – alle kaas leftover die je kunt vinden * – 75 gram bulgur – 2 hele stoofpeertjes – stuk of 5 cherrytomaten – half blokje groentebouillon
* Ik gebruikte halfharde geitenkaas, maar denk dat bijv. gorgonzola, feta of brie het hier ook goed in zouden doen.

Begin met het koken van de bulgur. Zet een pannetje op het vuur, doe de bulgur daarin, samen met het halve bouillonblokje en giet hier net zoveel water op , zodat de bulgur nét volledig onder water staat. Breng het water aan de kook en kook de bulgur bijna ‘droog’. Let op: dat is wat anders dan te lang droogkoken en dus aan laten branden 😉

Ondertussen kun je de puntpaprika door midden snijden, haal de zaadlijsten eruit, en leg beide lege helften met de open kant naar boven op een bord. Snijdt de stoofpeer in kleine blokjes en de tomaatjes in kwarten. Verbrokkel of snijd de kaas of kazen die je gaat gebruiken. Meng al deze ingrediënten met de bulgur wanneer deze klaar is. Roer het goed door en maak af met peper en eventueel wat (gedroogde) kruiden als munt en peterselie. Klaar!

Zoals ik al zei valt dit recept waarschijnlijk in het niets vergeleken met de recepten die je tijdens kerst at. Het is niet heel spectaculair, maar wel gewoon prima te eten. En omdat je met restjes kookt heb je minder waste. Ook fijn, helemaal om de kerstgedachte er nog even in te houden! 😉

Hoe was jouw kerst? Wat heb je gegeten en wat was het hoogtepunt? En koken jullie uitgebreid of hou je het juist makkelijk of klein? Ik ben VET nieuwsgierig, tell me! Vind ik leuk om te lezen 😀

Ps. Heb je geen stoofpeertjes gemaakt deze kerst of niet over? Dan ga je deze natuurlijk niet apart maken 😉 Kies dan voor een zoete vervanger, zoals stukjes gewelde dadel, rozijnen of abrikoos. Gebakken gewone peer kan het ook heel goed doen!

Je kunt Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook volgen op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *