4 mocktails (alcoholvrij) (inspiratie voor Kerst)

Hallo leuke mensen! Vandaag heb ik echt zo’n heerlijke blogpost voor je. Een dikke trend dit jaar en dus ook rond de feestdagen in december is dat veel mensen bewuster omgaan met hun alcoholconsumptie. Dat wil over het algemeen zeggen: minder alcohol drinken! Alcoholvrij drinken hoeft ook helemaal niet saai te zijn, want er zijn tegenwoordig super veel lekkere alcoholvrije drankjes verkrijgbaar.

In deze blog dus 4 toffe alcoholvrije recepten voor een mocktail. Heb je zelf nog goede toevoegingen of een alcoholvrij drankje dat je net hebt ontdekt? Laat je horen in de comments!

#1: Gingerale met gember, limoen en munt
Gebruik hiervoor het grootste wijnglas dat je in huis hebt. Vul deze voor 3/4 met ijsklonten en schenk daar een blikje Gingerale over leeg. Wacht tot het schuim verdwenen is en leuk je drankje dan op met:
– heel dun gesneden plakjes gember, die verdeel je door het glas en laat je vooral aan de buitenkant zien; ziet er leuk uit!
– een takje verse munt
– twee rietjes
– een schijfje limoen op de zijkant.

ginger
Ik weet niet hoor, maar dit ziet er toch súper feestelijk uit? En lekker dat het is! Yay!

#2: Bitter lemon met munt en limoen
Het mag dan koud en winters zijn, dat neemt niet weg dat een frisse cocktail ook heel… verfrissend (;-)) kan werken bij je kerstdiner. Wat dacht je van een alcoholvrije starter van Bitter Lemon met munt en limoen?
– Vul het grote wijnglas wederom tot 3/4 met ijsklonten.
– Snijd een limoen in hele kleine partjes (1 keer door de helft, dan de helft door de helft en die helften dan ook weer door de helft, haha) en doe er 4 in je glas. Verdeel het een beetje door het glas heen.
– Schenk er vervolgens de Bitter Lemon bij en wacht tot het schuim verdwenen is.
– Munttakje erin en klaar is je mocktail!

bitterlemon
Love it!

#3: Cola met gember en sinaasappel
Vanaf nu zet je je gasten geen ‘ordinaire’ cola meer voor, maar maar je er een feestje van. Ik heb bij deze mocktail gekozen voor echt lekkere winterse ingrediënten, zoals gember en sinaasappel, die allebei heerlijk combineren met de Cola.
– Vul het grote wijnglas voor 3/4 met ijsklonten.
– Snijd gember in dunne plakjes en verdeel door het grote wijnglas.
– Schenk de Cola erbij.
– Snijd de sinaasappel in schijven en neem een schijf ter grootte van de bovenkant van je wijnglas. Snijd in het midden een kruisje waar je het rietje doorheen kunt prikken en serveer de sinaasappel bovenin je glas. Als je nu van boven op de mocktail kijkt, zie je alleen maar sinaasappel. Nice!

cola

#4: Tonic met komkommer, rozemarijn en limoen
Als laatste heb ik een klassieker voor je. Persoonlijk vind ik soms een alcoholvrije ‘Gintonic’ lekkerder dan de variant mét alcohol. Vaak omdat ik er toch zoveel tonic in doe, dat je de gin nog amper proeft.

Bij deze mocktail kun je de gin gewoon helemaal achterwege laten en vul je je glas met:
– ijsklonten
– Tonic
– 1 sliert komkommer (die kun je met de kaasschaaf makkelijk van je komkommer snijden)
– 2 takjes rozemarijn
– 1 schijfje komkommer op de rand
– 1 schijfje limoen óók op de rand

tonic
Tip: rozemarijn ziet er heel kerstig uit en lijkt bijna op een mini kerstboom. Decoreer niet alleen je drankje hiermee voor echte Kerst-vibes, maar bijvoorbeeld ook je eettafel! Op deze foto staat het rozemarijnplantje in een koffiekopje; super leuk om je kersttafel mee aan te kleden en het ruikt ook nog eens lekker.

Dit waren mijn 4 tips voor winterse mocktails. Ik vond het niet alleen een feestje om ze te maken en te fotograferen (best goed gelukt, toch?! :D), ze waren ook echt lekker.

Mijn favoriet van de vier was de mocktail met Gingerale. Dit drankje vind ik het lekkerst en de smaken van de mocktail staan me het meeste aan. De Cola vond ik qua smaak het verrassendst; deze smaakt niet naar klassieke Cola die je gewend bent en de combinatie met sinaasappel en gember is eigenlijk wel echt awesome.

Vergeet niet hieronder ook jouw tip voor een lekker alcoholvrij drankje achter te laten en inspireer daarmee andere bewuste (niet-) drinkers 😀

Zullen we contact houden?
Volg me ook via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Disclaimer: Deze blogpost was in 2018 onderdeel van een betaalde samenwerking met Redbull. Omdat we inmiddels een paar jaar verder zijn, heb ik de blog even een beetje geupdate.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.