Rijst met kip kerrie, aubergine en champignons

Hoi allemaal! Het is weer tijd voor een klassieker. Er staan al ongeveer 25 blogs (echt) op deze site over kip kerrie, maar ik vind het dan ook echt HEEL erg lekker.

Dit keer maakte ik weer eens een klassieke kip kerrie, met een pakje van Honig. Ik had niet zo’n zin om helemaal te experimenteren in de keuken en wilde ff op safe spelen. En daar zijn pakjes en zakjes perfect voor!

Nodig voor 2 personen: 1 pakje Honig kip kerrie saus – 400ml kokosmelk – 200gr kipdijfilet – 1 limoen – handje verse spinazie – 1 bakje gesneden kastanjechampignons – 1/2 aubergine

Snijd de aubergine in blokjes en bak met lekker veel olie in de pan, totdat ze er lekker gebakken uitzien. Dit duurt een minuut of 10. Voeg dan de gesneden champignons en spinazie toe en roer alles door elkaar. Zodra de champignons er ook gebakken uitzien, haal je ze uit de pan.

Bak nu de kipdij (in stukjes) in olie in dezelfde pan, totdat ze knapperig aan de buitenkant en gaar aan de binnenkant zijn. Voeg dan de groentes er weer bij, samen met de kerrie kruiden en wat kokosmelk. Laat dit pruttelen tot een lekkere saus en kook in de tussentijd de rijst.

Wanneer je gerecht bijna klaar is, knijp je nog wat limoen uit over de kerriesaus. Dat geeft een verrassend fris effect! Mjam! Eet smakelijk!

En? Was het lekker? Natúúrlijk. As always.

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

2 reacties op “Rijst met kip kerrie, aubergine en champignons

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *