Pittig gevulde zoete aardappel met gegrilde aubergine, paprika en halloumi

Door Elske – Hee jij! Laatst maakte ik een flat bread met halloumi en granaatappelpitjes (het recept had hier wel iets van weg) en daar had ik nog wat halloumi van over. Heel inspiratieloos zocht ik op internet naar wat recepten met halloumi en las dat zoete aardappel er wel goed bij zou smaken. Check! Die kocht ik in de supermarkt en fabriceerde met wat restjes uit mijn koelkast onderstaand recept. Een totaal nieuw recept voor me, dus of dat zou smaken was nog maar de vraag.. Benieuwd naar de uitkomst? Lees dan mee!

Nodig voor 1 persoon: 1 zoete aardappel – 5 cm aubergine – halve rode puntpaprika – 1 ui – 1 teen knoflook – 1 eetlepel gezeefde tomaten – 1/3e plak halloumi – halve theelepel cayennepeper

Verwarm je oven voor op 180 graden. Was de zoete aardappel, prik er gaatjes in met een vork, wikkel hem in aluminiumfolie en leg hem in een ovenschaal voor 60 minuten in de oven. Afhankelijk van hoe dik/groot je aardappel is natuurlijk, dus prik er na 50 minuten even in met een vork. Gaat je vork er makkelijk doorheen en voelt de aardappel zacht aan de binnenkant, dan is ie gaar. Ondertussen kan je de vulling klaar maken.

Snijd de aubergine en puntpaprika in blokjes en snipper de ui en de knoflook. Bak dit alles in flink wat olijfolie in een koekenpan en voeg na 5 minuten ook de gezeefde tomaten toe. Kruid met de cayennepeper en wat zout, roer goed door en draai daarna het vuur zacht. Laat de saus tot gebruik sudderen.

Check ondertussen je aardappel even. Is ie bijna klaar? Mooi, dan kan je de halloumi in lange plakken snijden. Pak je grillijzer of grillpan en grill de plakken kaas tot ze bruinig kleuren.

Pak je aardappel uit de oven als deze gaar genoeg is, verwijder het aluminiumfolie en snijd in de lengte door midden, maar niet volledig tot de onderkant zodat de helften wel aan elkaar blijven zitten. Zo kan je de aardappel goed vullen. Schep je saus in de zoete aardappel en top af met de halloumi. Eet smakelijk!

Tja, dit was een keer wat anders… Het was niet spectaculair of geweldig lekker, maar ook niet vies. Het was prima te doen en ook best lekker, maar ik miste toch wat extra’s. Wát dat dan precies is weet ik niet. Pit had het wel door de cayennepeper en het was ook romig genoeg door de halloumi, hmm.. Iemand een idee hoe ik dit gerecht een upgrade kan geven? Hoor het graag in de comments  hieronder 😀

pittig_gevulde_zoeteaardappel

HEY! De vierde druk van TOFFE TOSTI’S is net uit! Check het hier!

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

5 reacties op “Pittig gevulde zoete aardappel met gegrilde aubergine, paprika en halloumi

  • Ik eet graag een paar drupjes sriracha op m’n halloumi of een lekker sausje van yoghurt, za’atar, citroen en eventueel wat tahin????

  • Ik zou flink wat harissa poeder of ras-el-hanout door je tomatenprutje doen. Dan tahini mixen met yogurt en flink wat citroensap en dit sausje over alles heen gieten. Crunch is een goed idee van Marjolien – gehakte pistachenootjes?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *